PROJEKTIN UUTISIA

Otimme kantaa ikäihmisiä koskevaan kärkihankkeeseen

Setan Yhdenvertainen vanhuus -projekti osallistui Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihankkeen aloitusseminaariin 21.3. Otimme kantaa hankkeen hankesuunnitelman luonnokseen Otakantaa.fi -palvelussa. Alla kannanotto. Yhdenvertainen vanhuus on Seta ...

Vastaa kyselyyn sateenkaarevista perintöasioista

Ystävien apu korvaa usein sukulaisten tuen sateenkaariväen elämänkriiseissä – queer-testamenttien teko yleistymässä Millaisia kokemuksia lesboilla, homomiehillä ja muilla seksuaalisesti marginalisoituihin ryhmiin kuuluvilla sekä trans* -ihmisillä on perintöasioista? Kuinka paljon he tekevät ...

Kansainvälisiä kuulumisia Ateenasta

ILGA-Europen kansainvälinen konferenssi Ateenassa 28 lokakuuta – 1. marraskuuta. 500 ihmistä, yli 40 valittavaa työpajaa, kolme päivää aikaa oppia, verkostoitua, vaihtaa kokemuksia ja tehdä sateenkaariseniorityötämme näkyväksi. Yhdenvertainen vanhuus -projekti osallistui loka-marraskuun ...

Maailman aids-päivä 1.12.2015

  Hiv leviää vanhainkodissa! Voisiko tämä otsikko olla iltapäivälehtien lööpeissä? Periaatteessa kyllä. Suomessa arvioidaan elävän noin 4000 hiv-tartunnan saanutta ja heistä noin 800 ei tiedä omasta tartunnastaan. Hiv tarttuu niiltä, jotka eivät tiedä omasta tartunnastaan. Hiv ei tartu ...

Setan Yhdenvertainen vanhuus II -projekti (2015–2016) edistää yhdenvertaisuutta ja tekee ikäihmisten sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta näkyväksi. Tavoitteena on kehittää vapaaehtoisverkosto, joka vastaa ikääntyneille suunnatun palvelukentän tiedontarpeeseen. Verkostoon ovat tervetulleita sateenkaariseniorit ja muut aiheesta kiinnostuneet. Projekti on osa RAY:n Eloisa ikä -ohjelmakokonaisuutta (2012–2017), jota toteutetaan yhteistyössä Vanhustyön keskusliiton kanssa.

Vanhustyön tietokirjasto

1. Moninainen ihminen

1. Moninainen ihminen

Tietokirjaston ensimmäisessä artikkelissa käsitellään seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuutta sekä normeja.

2. Kaappi

2. Kaappi

Miksi joillakin ihmisillä on kaksi minää – julkinen ja salattu? Mitä se tarkoittaa elämän kannalta? Ikäihmiset kertovat, miten oman identiteetin salaaminen on vaikuttanut heidän elämäänsä.

3. Lait ja yhdenvertaisuus

3. Lait ja yhdenvertaisuus

Ammattilaisten ja palveluntuottajien on hyvä ottaa lait haltuun. Mitä ammattilaisten tulisi tietää yhdenvertaisuuslaista, tasa-arvolaista ja vanhuspalvelulain laatusuosituksista hlbti-näkökulmasta?

4. Vanhustyön osaamistarpeet

4. Vanhustyön osaamistarpeet

Tässä artikkelissa tarkastellaan muutamia keskeisiä ikäihmisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä.

5. Mitä voimme tehdä?

5. Mitä voimme tehdä?

Mitä voin ammattilaisena tehdä, mitä voimme työyhteisönä tehdä? Entä miten toimin esimiehenä ja miten kehitämme hoito- ja palveluympäristöä? Konkreettisia vastauksia askarruttaviin kysymyksiin.

6. Tukimateriaalia

6. Tukimateriaalia

Tästä artikkelista löydät Haluaisin pystä kertomaan -videon, tukimateriaalia aiheen käsittelyyn sekä muuta tarpeellista lisätietoa.

Seta / Yhdenvertainen vanhuus -projekti | Pasilanraitio 5 | 00240 Helsinki