- Viharikosten ja vihapuheen uhrien tukipalvelut on listattu tälle sivulle.
- Tukea rakkaus-, perhe- ja lähisuhteisiin saat Perhesuhdekeskuksesta.
- Sateenkaarinuorille suunnatut palvelut kattavasti nuorten sivuilla.
Nollalinja on ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä: p. 080 005 005.
Nollalinja auttaa kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan sekä naisia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa.
Soittaminen on ilmaista ja turvallista. Keskustella voi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Voit keskustella myös chatissa.
Seri-tukikeskukset ovat seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden tukiyksiköitä yli 16-vuotiaille sukupuolesta riippumatta. Seri-tukikeskuksia löytyy useilta paikkakunnalta eri puolilta Suomea, linkin takaa löydät listan yksiköistä.
Rikosuhripäivystyksen (RIKU) sivulta löydät neuvoja muun muassa siihen, kuinka tehdä rikosilmoitus. Rikosuhripäivystys on numerossa 116 006 suomeksi ma–to klo 9–18 ja pe 9–16 sekä ruotsiksi ma–pe klo 12–14 (maksuton).Juristin puhelinneuvonta numerossa 0800 161 177 ma–to klo 17–19 (maksuton).
Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille ja tytöille itsemäärittelyä kunnioittaen.
Puhelinpalvelu:
0800 02400
Suomeksi: ma-pe klo 16–20
Englanniksi, in English: pe klo 16–20 / fri 4pm–8pm
Miessakit ry:n Väkivaltaa kokeneet miehet -toiminta tarjoaa apua henkistä tai fyysistä väkivaltaa kotona tai kadulla kokeneille miehille. Keskusteluapua voi saada puhelimitse, sähköpostilla, yksilötapaamisissa ja ohjatuissa vertaisryhmätapaamisissa.
Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea, apua ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille sukupuolesta riippumatta. Verkkopalvelu Nettitukinainen tarjoaa netin kautta tukea ja neuvontaa seksuaalisen hyväksikäytön ja väkivallan kysymyksissä.
Ensi- ja turvakotien liitosta saa matalan kynnyksen apua perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan. Palvelu on ilmaista ja kaikki ovat tervetulleita pari- tai perhesuhteesta riippumatta. Turvakodeissa työskennellään sukupuolisensitiivisesti ja ihmislähtöisesti tiedostaen, että väkivaltaa on monenlaista. Verkkopalveluiden lisäksi liiton jäsenyhdistykset ylläpitävät kymmentä ensikotia ja 19 turvakotia eri puolilla Suomea.
Nuorten nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton palvelu, joka on tarkoitettu nuorille, jotka joutuvat kotona, koulussa tai sinulle läheisessä suhteessa pelkäämään tai kokemaan väkivaltaa. Chat on avoinna ma-pe klo 15-19.
Suomen punaisen ristin Nuorten turvatalot toimivat viidellä paikkakunnalla. Apua on saatavilla arkisin ympäri vuorokauden ja viikonloppuisin ilta- ja yöaikaan. Turvatalo tarjoaa nuorelle turvallisen yösijan tarvittaessa.