Avioliittolaki voimaan tasan vuoden kuluttua

Avioliittolaki voimaan tasan vuoden kuluttua

Eduskunta hyväksyi helmikuussa tasa-arvoisen avioliittolain edellyttämät liitelait äänin 106–42. Uusi avioliittolaki astuu voimaan 1.3.2017 eli tasan vuoden päästä. Lain tultua voimaan rekisteröidyn parisuhteen voi muuttaa avioliitoksi pelkällä ilmoituksella ja uusien suhteiden rekisteröinnistä luovutaan. Seta pitää hienona, että avioliiton liitelakipaketti hyväksyttiin ja lain valmistelu etenee.

”On tärkeää, ettei lainsäädäntöön jää turhia epäjohdonmukaisuuksia avioliittolain muuttuessa tasa-arvoiseksi. Olisi ollut toivottavaa, että samalla olisi uudistettu lainsäädäntöä enemmänkin. Esimerkiksi lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistaminen translaista olisi ollut helppoa tehdä jo tässä yhteydessä”, pääsihteeri Kerttu Tarjamo sanoo.

Translaista poistuu nyt vain naimattomuusvaatimus eli edellytys, että sukupuolen vahvistamista pyytävä henkilö ei saa olla avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa.

”Samalla, kun iloitsemme tasa-arvoisen avioliittolain lainsäädäntötöiden etenemisestä, jatkamme työtä muun muassa sen eteen, että translaki uudistetaan kokonaisuudessaan ja Suomeen saataisiin lasten oikeuksia vahvistava äitiyslaki”, Tarjamo toteaa.

Malttamattomasti päivää odottaville Tahdon-kampanja on perustanut erillisen Facebook-tapahtuman Save the date.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design