Tasa-arvoinen avioliittolakiesitys etenee

Tasa-arvoinen avioliittolakiesitys etenee

Eduskunnan hlbti-verkoston kansanedustajat Jani Toivola (vihr), Sari Multala (kok), Stefan Wallin (rkp) ja Seta ry:n puheenjohtaja Panu Mäenpää tapasivat tänään oikeusministeri Jari Lindströmin koskien tasa-arvoisen avioliittolain etenemistä. Audienssipyynnön oli tehnyt eduskunnan hlbti-verkosto. Tapaamiseen osallistuivat myös ministerin erityisavustaja Arto Järvinen ja oikeusministeriön lainsäädäntöjohtaja Antti Leinonen.

Tapaamisessa keskusteltiin lakiesityksen etenemisestä ministeriössä. Lainsäädäntöjohtaja Antti Leinonen kertoi teknisten osuuksien olevan valmiina ja oikeusministeriön valmistelevat osuudet viedään valtioneuvoston esittelyyn ensi viikolla ja sen jälkeen eduskuntaan. Sosiaali- ja terveysministeriössä on lakiin liittyen vielä valmistelussa työmarkkinalainsäädäntöön liittyvät etuuksien yhdenvertaisuuden tarkastelu. STM antaa esityksensä erikseen ja myöhemmin kuin oikeusministeriö.

Oikeusministeri Lindström painotti, että edellisen eduskunnan päätös velvoittaa ja tasa-arvoinen avioliittolaki etenee sovitun mukaisesti, tullen voimaan 1.3.2017.

Lisätietoja eduskunnan hlbti-verkostosta saa verkoston puheenjohtajalta, kansanedustaja Jani Toivolalta, jani.toivola@eduskunta.fi ja verkoston sihteeriltä, Setan puheenjohtaja Panu Mäenpäältä, puheenjohtaja@seta.fi, 050 3011332.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design