Suomi 100 Sateenkaaren väreissä etenee Koneen säätiön tukemana

Suomi 100 Sateenkaaren väreissä etenee Koneen säätiön tukemana

Koneen säätiö on myöntänyt Setan ja Kulttuuria kaikille -palvelun Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hankkeelle reilun 20 000 euron tuen. Sateenkaaren väreissä -hankkeen tavoitteena on tehdä Suomen 100-vuotisjuhlavuonna näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa.

Hanke on toteuttanut kuluneena vuona 2016 verkkoportaalin, jossa tarjotaan kulttuuri- ja taidetoimijoille mahdollisuus kertoa sateenkaarevista Suomi100-tapahtumistaan sekä työkaluja yhdenvertaisuuden edistämiseen. Portaalissa on julkaistu kuukausittain myös mielenkiintoisia sateenkaariyhteisöä, historiaa, taidetta ja kulttuuria leikkaavia blogikirjoituksia.

Sateenkaaren väreissä -hanke kutsuu mukaan laajasti Setan jäsenjärjestöjä ja kulttuuri- ja taidelaitoksia keräämään uutta tietoa vähemmistöjen arjesta ja historiasta. Parhaillaan hankkeella on käynnissä yhteistyö Queerkätkö-kulttuuriprojektin kanssa, johon haetaan työryhmää kätköjä suunnittelemaan. Mukaan voi ilmoittautua 14.12. mennessä ja suunnitteluryhmään otetaan 10 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä kutsuu mukaan myös lhbtiq-ihmisiä kirjoittamaan auki muistojaan Muistikko-palveluun sekä lahjoittamaan muistoja, kirjeitä, kuvia ja muita aineistoja kotimaisille arkistoille suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätietoa Queerkätköstä: http://suomi100-sateenkaarenvareissa.fi/events/queerkatkot-queergommor-queercaches-2016-11-28/

Lisää itse muistosi Muistikko-palveluun: http://muistikko.finlit.fi/

Mikä on tarinasi? Vilken är din berättelse?: http://www.sls.fi/hbtiq

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä: http://suomi100-sateenkaarenvareissa.fi/

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design