66 MEP-ehdokasta sitoutunut hlbti-oikeuksiin

66 MEP-ehdokasta sitoutunut hlbti-oikeuksiin

eurovaalit_sitoutuneetEurooppa-päivään mennessä ILGA-Euroopan hlbti-sitoumuksen on allekirjoittanut 66 suomalaista MEP-ehdokasta yhdeksästä eri puolueesta. Eniten allekirjoittajia oli vihreistä, vasemmistoliitosta, piraateista ja sosialidemokraateista.

Seta kannustaa kaikkia äänestämään sitoumuksen allekirjoittaneita ehdokkaita ja kutsuu vielä lisää ehdokkaita mukaan edistämään yhdenvertaisuutta Euroopan unionissa. ILGA-Eurooppa aloittaa 25.5. ratkeavan vaalituloksen jälkeen yhteistyön valituksi tulleiden sitoumuksen allekirjoittaneiden kanssa.


ILGA-Euroopan eurovaalikampanjavideo Come out for Europe!

Eurovaalit vaikuttavat ratkaisevasti ihmisoikeuksien asemaan EU:ssa yleisesti. On tärkeää, että ehdokkaiden ja puolueiden tietämys ja asenteet hlbtiq-kysymyksissä tulevat vaalikampanjoiden aikana esiin.  ILGA-Eurooppa ja rasisminvastainen verkosto ENAR ovat keränneet EU-kansalaisilta raportteja vihapuheesta eurovaalikampanjoimisessa. Raportteja on saatu tähän mennessä 17, enemmistö Iso-Britanniasta. Suomalaisehdokkaista tai puolueista ei ole vielä raportoitu kertaakaan. #NoHateEP2014 -tägillä verkossa näkyvä kampanja kannustaa EU-kansalaisia äänestämään ehdokkaita ja puolueita, jotka ovat irtisanoutuneet homo- ja transfobisesta vihapuheesta.


#NoHateEP2014 -videossa myös suomenkieliset tekstitykset.

Seta järjesti huhtikuun lopulla eurovaaliehdokkaille paneelin, jossa keskusteltiin EU:n roolista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien ajajana, siirtolaisuudesta, EU:n ulkopolitiikasta, sateenkaariperheiden oikeuksista ja koulukiusaamisen vähentämisestä. Paneelissa edustaneiden ehdokkaiden vastaukset voi edelleen katsoa kysymys kerrallaan Setan Youtube-kanavalta (linkki videon eri kysymyskohtiin videon tekstikuvauksen alaosassa).

Euroopan parlamentin vaalit pidetään sunnuntaina 25.5. Ennakkoon voi äänestää 14.–20.5. Ennakkoäänestäminen on mahdollista missä tahansa ennakkoäänestyspisteessä millä tahansa paikkakunnalla Suomessa. Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain omalla äänestysalueellaan.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design