Pelko syrjinnästä sekä kielteiset kokemukset, kuten esimerkiksi kohtaamattomuus, voivat vaikeuttaa esimerkiksi intersukupuolisten ja transihmisten hakeutumista sosiaali- ja terveyspalveluihin. Tässä koulutusiltapäivässä paneudutaan siihen, kuinka sosiaali- ja terveysalan ammattilainen voi osoittaa arvostusta sukupuolen moninaisuutta kohtaan sekä kohdata ja käsitellä sukupuolen moninaisuutta työssään sensitiivisesti.
Tässä koulutuksessa ei käydä sukupuolen moninaisuuden peruskäsitteitä läpi. Mikäli sukupuolen moninaisuuden käsitteet eivät ole sinulle vielä tuttuja, suosittelemme lukemaan seuraavat artikkelit ennen koulutusta:
https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuoli/sukupuolen-moninaisuus/transsukupuolisuus/
https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuoli/sukupuolen-moninaisuus/muunsukupuolisuus/
https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuolen-moninaisuus/sukupuolen-ilmaisu/
https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/intersukupuolisuus/
Tai vaihtoehtoisesti voit tilata ja katsoa Setan peruskoulutustallenteen ennen koulutusta: https://seta.fi/tue/setan-peruskoulutus-sukupuolen-moninaisuus/
Koulutus pyrkii vastaamaan seuraaviin kysymyksiin, antaen osallistujille mukaan hyviä asiakastyön käytäntöjä:
Koulutusiltapäivästä vastaa Setan Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen palveluohjaaja Miska Salakka. Salakka on sosionomi (AMK) ja psykoterapeutti (KAT). Salakka on työskennellyt Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksessa vuodesta 2016 alkaen. Hän työskentelee kaiken ikäisten sukupuoleltaan moninaisten ihmisten ja heidän läheistensä kanssa. Lisäksi Salakka kouluttaa sukupuolen moninaisuudesta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Hän on perehtynyt erikoistumisopinnoissaan ja lopputöissään sukupuolen moninaisuuteen ja kehittänyt Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen asiakastyön menetelmiä sekä omahoitosivustoja.