Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ryhmänohjaajakoulutus: Seniorit vertaisryhmätoiminnassa

21.4.2021 18:0019:30

Seta ja Perhesuhdekeskus järjestävät keväällä 2021 yhteistyössä lyhyitä täydennyskoulutuksia kaikille Setan jäsenjärjestöissä vertaisryhmää jo ohjaaville ja ohjaajiksi aikoville. Kullakin koulutuskerralla perehdytään yhteen rajattuun aiheeseen. Koulutukset sopivat sekä ryhmänohjaajakoulutuksen perusosan käyneille että niille, jotka eivät ole perusosaan vielä ehtineet osallistua. Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosat ovat tauolla koronapandemian takia.

Koulutukset järjestetään maaliskuusta kesäkuuhun aina kuun kolmantena keskiviikkona klo 18:00 alkaen. Kesto vaihtelee koulutuksen sisällön mukaan tunnista puoleentoista tuntiin. Koulutukset toteutetaan verkkovälitteisesti Teamsissa.

Koulutukset tallennetaan. Tallennuksen ulkopuolelle jätetään erikseen aikaa keskustelulle osallistujien anonymiteetin turvaamiseksi. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia ja samoin tallenteet tulevat maksutta Setan jäsenjärjestöjen käyttöön. Koulutuksissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, jotka lähetetään osallistujille etukäteen.

21.4. Klo 18:00–19:30 Seniorit vertaisryhmätoiminnassa 

Kun työelämä ei ole enää arjen keskiössä, vapautuu aikaa uudenlaiselle tekemiselle. Sateenkaareva vertaisryhmätoiminta voi tulla ajankohtaiseksi, mutta kynnys ryhmätoimintaan lähtemiselle voi olla korkea monista eri syistä. 

  • Miten voimme madaltaa tätä kynnystä ja mitä on tärkeää huomioida, jos ryhmätoiminnassa on mukana sateenkaarisenioreita?
  • Millä keinoin sateenkaarisenioreita saisi innostettua mukaan ryhmätoimintaan?
  • Millaisia vertaistoiminnan toteuttamisen keinoja on hyvä olla omassa työkalupakissa

Koulutus on suunnattu kaikille vertaisryhmiä ohjaaville tai ohjaajiksi aikoville, joita kiinnostaa kuulla miten seniorit voisi huomioida ryhmätoiminnassa paremmin.

Kouluttamassa Suvi Kehälinna (Seta) ja Kuura Autere (Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus).

Ilmoittautuminen päättyy su 18.4.