Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

26.5.2021 Sukupuolen moninaisuus ja seksuaalisuus

26.5.2021 17:0020:00

€25

Setan koulutusiltapäivät ovat ammattilaisille ja opiskelijoille sekä sateenkaariteemoista kiinnostuneille suunnattuja koulutuksia, joissa perehdytään ajankohtaisiin sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta käsitteleviin teemoihin. Koulutusiltapäivät järjestetään keskiviikkoisin klo 17–20 verkossa Microsoft Teamsin avulla. Yhden koulutuksen hinta on 25 euroa.

26.5.2021 järjestettävän koulutuksen aiheena on Sukupuolen moninaisuus ja seksuaalisuus: mitä erityistä transihmisyys ja intersukupuolinen kehollisuus voi tuoda seksuaalisuuteen?

Kouluttaja: Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen palveluohjaaja Miska Salakka. Salakka on sosionomi (AMK) ja opiskelee parhaillaan psykoterapeutiksi. Hän on työskennellyt Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksessa palveluohjaajana vuodesta 2016 alkaen. Hän työskentelee kaiken ikäisten sukupuoleltaan moninaisten ihmisten sekä heidän läheistensä kanssa. Lisäksi Salakka kouluttaa sukupuolen moninaisuudesta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, erityisesti seksuaalineuvoja-, seksuaaliterapeutti- ja seksuaalikasvattajaopiskelijoita. Salakka on perehtynyt lopputyössään ja jatko-opinnoissaan sukupuolen moninaisuuteen ja erityisesti muunsukupuolisuuteen. 

Koulutuksen sisältö:

Koulutuksessa syvennytään käsittelemään sitä, mitä erityistä transihmisyys ja intersukupuolinen kehollisuus voi tuoda seksuaalisuuteen. Tavoitteena on antaa osallistujille mukaan hyviä asiakastyön käytäntöjä.

Aluksi käydään lyhyesti läpi sukupuolen moninaisuuden keskeisimmät käsitteet.  Mikäli sukupuolen moninaisuuden käsitteet eivät ole ennestään tuttuja, suosittelemme lukemaan seuraavat aihetta käsittelevät artikkelit jo ennen koulutusta: 

https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuoli/sukupuolen-moninaisuus/transsukupuolisuus/ 

https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuoli/sukupuolen-moninaisuus/muunsukupuolisuus/   

https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuoli/sukupuolen-moninaisuus/intersukupuolisuus/ 

https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuoli/sukupuolen-moninaisuus/sukupuolen-ilmaisu/  

 

Koulutus vastaa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä erityistä transihmisyys tai intersukupuolinen kehollisuus voi tuoda ihmisen seksuaalisuuteen? 
  • Miten ammattilainen voi huomioida sukupuolidysforiaa seksuaalikasvatuksessa, -neuvonnassa tai -terapiassa? 
  • Miten ammattilainen voi huomioida kehojen moninaisuutta seksuaalikasvatuksessa, -neuvonnassa tai -terapiassa?
     

Tiedot

Päivämäärä:
26.5.2021
Aika:
17:00 – 20:00
Hinta:
€25
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Seta