Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Ryhmänohjaajakoulutus: Tietoisku valtakunnallisista tukipalveluista

19.5.2021 18:0019:30

Seta ja Perhesuhdekeskus järjestävät keväällä 2021 yhteistyössä lyhyitä täydennyskoulutuksia kaikille Setan jäsenjärjestöissä vertaisryhmää jo ohjaaville ja ohjaajiksi aikoville. Kullakin koulutuskerralla perehdytään yhteen rajattuun aiheeseen. Koulutukset sopivat sekä ryhmänohjaajakoulutuksen perusosan käyneille että niille, jotka eivät ole perusosaan vielä ehtineet osallistua. Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosat ovat tauolla koronapandemian takia.

Koulutukset järjestetään maaliskuusta kesäkuuhun aina kuun kolmantena keskiviikkona klo 18:00 alkaen. Kesto vaihtelee koulutuksen sisällön mukaan tunnista puoleentoista tuntiin. Koulutukset toteutetaan verkkovälitteisesti Teamsissa.

Koulutukset tallennetaan. Tallennuksen ulkopuolelle jätetään erikseen aikaa keskustelulle osallistujien anonymiteetin turvaamiseksi. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia ja samoin tallenteet tulevat maksutta Setan jäsenjärjestöjen käyttöön. Koulutuksissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, jotka lähetetään osallistujille etukäteen.

19.5. Klo 18:00–19:00 Tietoisku valtakunnallisista tukipalveluista 

Vapaaehtoisten ohjaamassa vertaistoiminnassa on kysymys vertaistuesta. Joskus vertaisryhmässä käy ilmi, että osallistuja voisi hyötyä myös tuesta, jota antaa ammattilainen ja joka osaa auttaa pohdinnoissa tai jopa kriisissä. Minkä palvelun pariin hänet voisi ohjata? Millaisia ammatillisia tukipalveluita sateenkaarijärjestöt tuottavat ja miltä muista tahoilta voi saada apua? Valtakunnallisia tukipalveluita on koottu yhteen vertaistoiminnan ohjaajien käyttöön – tule kuulemaan!

Kouluttamassa Sanna Metsäpuu (Perhesuhdekeskus) ja Teija Ryhtä (Seta)

Ilmoittautuminen päättyy su 16.5.