Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Koulutusiltapäivä 26.10. Kahdessa tai useammassa vähemmistössä

26.10.2022 17:0020:00

€25
kahdessa tai useammassa vähemmistössä

Koulutusiltapäivän 26.10. teemana on Kahdessa tai useammassa vähemmistössä – miten huomioida muihin vähemmistöihin kuuluvien sateenkaari-ihmisten tarpeet intersektionaalisesti.

Setan koulutusiltapäivät ovat ammattilaisille ja opiskelijoille sekä sateenkaariteemoista kiinnostuneille suunnattuja koulutuksia, joissa perehdytään ajankohtaisiin sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta käsitteleviin teemoihin. Koulutusiltapäivät järjestetään pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 17-20 etäyhteyden kautta. Yhden koulutuksen hinta on 25 euroa. Koulutuksiin ilmoittaudutaan lomakkein, joiden linkit löytyvät kunkin koulutuksen sivulta.

Etäosallistuminen toteutetaan Microsoft Teamsin avulla. Etäosallistujille lähetetään kutsu tilaisuuteen sähköpostilla ilmoittautumisajan päätyttyä.

Koulutus koostuu kahdesta osasta.

Tutkimukset osoittavat, että useampaan vähemmistöön kuuluvat henkilöt ovat korostuneessa riskissä joutua syrjityksi sekä kohdata epäasiallista käytöstä. Koulutuksessa tarkastellaan seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja maahanmuuttajien elämää ja arkea Suomessa tutkimustiedon sekä asiakastyön kokemusten kautta. Koulutuksessa keskitytään pohtimaan intersektionaalisuuden sekä moniperustaisen syrjinnän vaikutuksia hyvinvointiin sekä intersektionaalisuuden ymmärtämisen merkitystä asiakastyössä Intersektionaalisuus käsitteenä kuvaa sitä, miten ihmisen asemaan yhteiskunnassa vaikuttavat sukupuolen ohella monet muutkin erot, kuten yhteiskuntaluokka, ikä, alkuperä ja seksuaalinen suuntautuminen ja/tai sukupuoli-identiteetti.

Kouluttajana toimii Sosiaali – ja nuorisopalveluiden asiantuntija Yasmin Yusuf Helsinki Pride- yhteisöstä. Yasmin toimii Helsinki Pride- yhteisössä Together with Priden työn vastaavana työntekijänä. Helsinki Pride -yhteisöllä on toiminut syksystä 2015 lhbtiq+ turvapaikanhakijoille suunnattu Together-työn palvelukokonaisuus, joka koostuu useiden ryhmien, yksilötason tukityön sekä erilaisten tapahtumien ja vaikuttamistyön kokonaisuudesta. Yasmin on työskennellyt yli kahdeksan vuotta turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja maahan muuttaneiden kanssa eri työtehtävissä järjestökentällä.

Useisiin vähemmistöihin kuuluvat eivät tule useinkaan kohdatuiksi kokonaisina henkilöinä, vaan heidän kokemuksensa nähdään usein vain yhden vähemmistön kautta. Sateenkaarevuus ja seksuaalisuus ovat olleet pitkään tabuja vammaisnäkökulmasta käsin ja jos aihetta käsitellään, nähdään toimintarajoitteiden kanssa elävät usein monogamisen cis-het-linssin läpi. Vammaisissa on kuitenkin sateenkaarevia ihan niin kuin muissakin ihmisryhmissä. Miten syrjintä ja ennakkoasenteet näyttäytyvät, jopa sateenkaarevien itsensä keskuudessa?  Koulutuksessa käydään läpi eri tahoja, joiden toimesta sateenkaarevat vammaiset voivat joutua syrjityiksi ja miten se vaikuttaa esimerkiksi kokemukseen itsestä. Lisäksi koulutuksessa pohditaan, mitä voitaisiin konkreettisesti tehdä, jotta sateenkaarevat vammaiset tulisivat paremmin huomioiduiksi.

Kouluttajana toimii seksuaalineuvoja ja aktivisti Pinja Eskola. Sateenkaarevana vammaisena hän kuuluu itse useaan vähemmistöön ja käsittelee suositulla Instagram-tilillään usein kysymyksiä seksuaalisuudesta, vammaisuudesta ja mielenterveydestä. Seksuaalineuvojana hän on erikoistunut vammaisuuteen, kinkyyteen ja monisuhteisuuteen, joten intersektionaalisuus ja sen ymmärrys ovat merkittävässä osassa myös hänen työtään.

Tiedot

Päivämäärä:
26.10.2022
Aika:
17:00 – 20:00
Hinta:
€25
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
,