Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

24.2.2021 Sateenkaarinäkökulmia kestävään kehitykseen

24.2.2021 17:0020:00

€25

Setan koulutusiltapäivät ovat ammattilaisille ja opiskelijoille sekä sateenkaariteemoista kiinnostuneille suunnattuja koulutuksia, joissa perehdytään ajankohtaisiin sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta käsitteleviin teemoihin. Koulutusiltapäivät järjestetään keskiviikkoisin klo 17–20 verkossa Microsoft Teamsin avulla. Yhden koulutuksen hinta on 25 euroa.

Helmikuun lopun koulutusiltapäivän aiheena on kestävä kehitys seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmasta. Sateenkaari-ihmisten oikeudet toteutuvat eri tavoin eri puolilla maailmaa, mutta tekemistä riittää yhä kaikkialla. Ihmisoikeudet ja hyvinvointi nivoutuvat vahvasti osaksi kestävän kehityksen tavoitteita, ja siksi myös sateenkaari-ihmisten oikeudet tulee huomioida osana laajempaa työtä kestävän tulevaisuuden puolesta.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä: Miltä näyttää sateenkaari-ihmisten oikeuksien tilanne globaalisti? Miten SDG 2030 huomioi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt? Millaisia haasteita sateenkaari-ihmisten osallisuudelle kehitystyössä esiintyy? Millaisia ratkaisuehdotuksia sateenkaarijärjestöt ovat esittäneet? 

Koulutuksessa on mukana kenialainen Njeri Gateru (kuvassa), joka on Kenian rikoslainsäädännön haastanut ihmisoikeusjuristi ja sateenkaariaktivisti. Hän on sateenkaarijärjestön National Gay and Lesbian Human Rights Commissionin toiminnanjohtaja ja yksi järjestön perustajista.

Koulutus tarjoaa katsauksen teemaan yleisellä tasolla ja soveltuu esimerkiksi eri järjestöjen toimijoille, viranomaisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Koulutuksen yhteistyönkumppanina on KIOS. KIOS on suomalainen säätiö, joka rahoittaa ihmisoikeusjärjestöjä Afrikassa ja Aasiassa. KIOS tukee Njeri Gaterun järjestön työtä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien puolesta Keniassa.

Kouluttajana toimii Setan nuorisotyön osallisuuden asiantuntija Teija Ryhtä. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja sosiaalityön maisteriopiskelija, jonka erityisalaa ovat yhdenvertaisuus, ihmisoikeudet ja sateenkaariteemat. Hänellä on työkokemusta mm. lastensuojelun sosiaalityöstä, peruskouluympäristöstä sekä nuorisotyön ja yhdenvertaisuuden kehittämisestä erilaisissa järjestöissä.

 

Tiedot

Päivämäärä:
24.2.2021
Aika:
17:00 – 20:00
Hinta:
€25
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, ,

Tapahtumapaikka

Microsoft Teams