Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Verkkokoulutus opiskelijoille intersukupuolisuudesta

15.5.2020 12:3014:00

TIKA – tukea intersukupuolisille, keinoja ammattilaisille – hanke on toteuttanut vuonna 2019 sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille koulutuksia lukuisilla paikkakunnilla eri puolella Suomea. Nyt vuoden 2020 keväällä toteutamme verkkokoulutukset, jotka ovat kohdennettuja eri alojen toisen asteen, ammattikorkeakoulujen tai yliopistojen opiskelijoille. Koulutukset ovat edelleen osallistujille ilmaisia. Koulutusten tavoitteena on lisätä ymmärrystä intersukupuolisuudesta ja kehojen moninaisuudesta sekä sensitiivisten kohtaamisten taidoista ja tarpeista.

 

Koulutus järjestetään 15.5.2020 klo 12.30-14.00.

Opettaja voi ilmoittaa ryhmänsä linkin avulla. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi linkin, jonka voit jakaa ryhmällesi.

Myös yksittäiset opiskelijat voivat ilmoittautua käyttämällä samaa linkkiä.

 

Koulutus järjestetään Microsoft Teams live-tapahtumana. Osallistujat voivat esittää kysymyksiä tapahtuman kysymysosion avulla. Ohjeet liittymisestä live-tapahtumaan (suomeksi, konekäännetty) ja vastaavasti englanniksi.

Kuka koulutuksen toteuttaa

TIKA – tukea intersukupuolisille, keinoja ammattilaisille -hanke on osa Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen toimintaa. Hanke pyrkii edistämään intersukupuolisten ihmisten näkyvyyttä ja ihmisoikeuksia Suomessa. Se tuottaa koulutusmateriaaleja, animaatioita lapsille ja koko perheelle, oppaita is-nuorille ja is-lasten perheille, sekä kouluttaa ja järjestää seminaareja. Lisäksi hanke kokoaa valtakunnallista ja kansainväistä asiantuntijaverkostoa. Hankkeella on STEA-rahoitus vuosille 2018-2020.

Mitä on intersukupuolisuus

Käsitteellä intersukupuolisuus kuvataan laajaa joukkoa erilaisia kehon variaatioita, joissa kromosomit, sukuelimet, hormonitoiminta tai muut sukupuolitetut kehonpiirteet, eivät ole yksiselitteisesti nais- tai miestyypilliset. Intersukupuolisuus on luonnollista kehollista vaihtelua ja tekee näkyväksi sen, että ihmisiä ei voi biologisestikaan luokitella kahteen toisensa poissulkevaan sukupuoleen. Tulkintatavasta riippuen on keskuudessamme sadoista liki sataantuhanteen tuhanteen ihmistä, joilla on intersukupuolisuuteen liitettävää kehollisuutta. YK käyttää omissa tilastoissaan lukua 1,7 %, joka tarkoittaa noin 94 000 suomalaista.

Ketkä toimivat kouluttajina

Jaana Pirskanen, psykologi, TIKA -hankkeen koordinaattori
Juha Kilpiä, seksuaalipedagogi, työnohjaaja

Tiedot

Päivämäärä:
15.5.2020
Aika:
12:30 – 14:00
Tapahtumaluokka: