Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vanhuuteen varautuminen ja oikeudellinen ennakointi

5.5.2021 16:0018:00

Kuvassa on testamentti, jonka päällä on orkidean kukka ja käsi pitelemässä kultasankaisia silmälaseja

Tervetuloa etätilaisuuteen vanhuuteen varautumisesta ja oikeudellisesta ennakoinnista sateenkaarevasta näkökulmasta katsottuna! Etätilaisuus järjestetään keskiviikkona 5.5.2021 klo 16–18 ja tilaisuus on suunnattu kaikille yli 50-vuotiaille sateenkaari-ihmisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus järjestetään verkkovälitteisesti Teams-verkkoalustalla ja tapahtumaan osallistuminen on maksutonta.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Setan seniorityö, Mummolaakso ja Vanhustyön keskusliitto sekä Asianajotoimisto Legal Lounge.

Vanhuuteen varautuminen on ennakointia ja suunnittelua hyvän vanhuusiän mahdollistamiseksi. Voit varautua vanhuuteen esimerkiksi huolehtimalla omasta terveydestä, toimintakyvystä ja sosiaalisista suhteista, ennakoimalla taloudellista toimeentuloa sekä pohtimalla asumisen vaihtoehtoja.

Oikeudellisista asiakirjoista huolehtiminen on myös tärkeä osa vanhuuteen varautumista. Sateenkaari-ihmisten läheis- ja perhesuhteet ovat usein lain käsitteitä moninaisempia, miten voi varmistua siitä, että tämä näkyy esimerkiksi perinnönjaossa? Löytyykö sinulta hoitotahto ja testamentti? Oletko laatinut edunvalvontavaltuutuksen? Näiden asiakirjojen avulla huolehdit siitä, että sinulla ja itse määrittelemilläsi läheisilläsi säilyy päätäntävalta asioistasi elämän loppuun saakka.

Tapahtumassa saat tietoa vanhuuteen varautumisesta ja tukea erityisesti oikeudelliseen ennakointiin. Puhujina ovat Vanheneminen.fi -hankkeen hankepäällikkö Eve-Linda Lassila ja asianajaja Hanna Rahikka Asianajotoimisto Legal Loungesta. Voit lähettää puhujille etukäteen kysymyksiä ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittaudu viimeistään tiistain 4.5. aikana!

 

Vanheneminen.fi-sivustolta löytyy kattavasti tietoa liittyen oikeudelliseen ennakointiin, kuten seikkaperäiset ohjeet edunvalvontavaltuutuksen laatimiseen. Lisäksi sivustolta löydät tietoa terveydestä, mielekkäästä elämästä sekä talouden ja asumisen ennakoinnista.

Kuva: Ilkka Vuorinen

Tiedot

Päivämäärä:
5.5.2021
Aika:
16:00 – 18:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Järjestäjät

Setan seniorityö
Mummolaakso ry
Vanhustyön keskusliitto
Asianajotoimisto Legal Lounge