Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Ryhmänohjaajakoulutus järjestetään 23.-25.9.2022

23.9.2022 08:0025.9.2022 17:00

Syyskuussa on jälleen mahdollisuus osallistua ryhmänohjaajakoulutuksen perusosaan! Pyrimme järjestämään koulutuksen lähitoteutuksena Helsingissä. Seuraamme koronatilannetta ja viranomaisohjeita, ja olemme varautuneet siirtymään etätoteutukseen lyhyelläkin varoitusajalla. Jos koulutus järjestetään etäyhteyksin, on ensimmäinen etätapaaminen jo perjantai-iltana 23.9.

Toivomme koulutukseen ryhmänohjaajiksi haluavia osallistujia eri puolilta Suomea. Haussa on etua siitä, että on jo jollakin tavalla mukana Setan jäsenjärjestön toiminnassa. Olethan siis rohkeasti yhteydessä lähimpään jäsenjärjestöösi, jos ryhmän ohjaaminen kiinnostaa! Perusosaan kannustetaan osallistumaan myös jo ryhmänohjaajina toimivia henkilöitä, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Setan koulutukseen. Kouluttajina toimivat Setan ja Sateenkaari-ihmisten Perhesuhdekeskuksen asiantuntijat.

Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosaan haetaan hakulomakkeella 14.8. mennessä. Mukaan valitaan enimmillään 20 osallistujaa. Tieto koulutukseen pääsystä ilmoitetaan kaikille hakijoille viikolla 34.

Missä? Helsinki, tarkempi paikka selviää myöhemmin
Milloin? Lauantaina 24.9. klo 10–18 ja sunnuntaina 25.9. klo 9–16. Etätoteutusvaihtoehdossa lisäksi perjantaina 23.9. klo 18–20.
Kenelle? Ryhmänohjaaviksi haluaville sekä ryhmää jo ohjaaville, jotka eivät ole osallistuneet koulutukseen aiemmin.
Miten haen? Ilmoittaudu tästä sunnuntaihin 14.8. klo 23:45 mennessä!
Milloin saan tiedon valinnasta? Viikolla 34 (viimeistään pe 26.8.)

Jos koulutus järjestetään Helsingissä: Koulutus järjestetään lauantaina alustavasti klo 10–18 ja sunnuntaina alustavasti klo 9–16. Osallistujien matkakulut korvataan ja majoitus järjestetään Setalta saatavien ohjeiden mukaisesti. Tarkemmat ohjeet matkalippujen varaamisesta ja muista käytännön järjestelyistä lähetetään koulutukseen valituille. Varmistathan kuitenkin jo koulutukseen hakiessasi, että sinun on mahdollista matkustaa Helsinkiin koulutuksen aikataulujen mukaisesti. Kannustamme matkustamaan julkisilla kulkuvälineillä, mikäli mahdollista. Oman auton käytöstä ja kilometrikorvauksista sovittava erikseen etukäteen. Pitkämatkalaisten on mahdollista sopia saapumisesta Helsinkiin jo perjantai-iltana. Osallistujien odotetaan osallistuvan koulutukseen molempina päivinä. Tarkemmat aikataulut lähetetään koulutukseen valituille. 

Jos koulutus järjestetään etäyhteyksin: Koulutusalustana käytetään Zoomia. Koulutus koostuu 1–2 h mittaisista eri aiheisista osioista, joita järjestetään perjantai-iltana alustavasti klo 18–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina alustavasti klo 10–17 välillä. Osioihin sisältyy pienryhmätyöskentelyä ja taukoja. Osioiden välillä pidetään taukoja ja hyödynnetään myös itsenäistä työskentelyä. Osallistujien odotetaan osallistuvan kaikkiin osioihin. Tarkemmat aikataulut lähetetään koulutukseen valituille. 

Lisätiedot:

Teija Ryhtä
nuorisotyön osallisuuden asiantuntija
teija.ryhta@seta.fi
puh/WA 050 505 5234

Tietoa Setan ryhmänohjaajakoulutuksesta 

Seta ja sen jäsenjärjestöt aloittivat yhteistyössä uuden ryhmänohjaajakoulutuksen järjestämisen keväällä 2018. Tarjoamme jäsenjärjestöissä toimiville vapaaehtoisille ohjaajille mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseen. Sen lisäksi meille on tärkeää varmistaa ryhmätoiminnan laatu ja turvallisuus. 

Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosassa kartutetaan ryhmän ohjaamisen perustaitoja perehtymällä mm. omaan rooliin ryhmänohjaajana, vuorovaikutustaitoihin, ryhmädynamiikkaan ja ryhmän turvallisuuteen. Perusosasta saa hyviä perusvalmiuksia ohjaamiseen riippumatta siitä, millaista ryhmää tai toimintaa haluaisi ohjata Setan jäsenjärjestöissä tai Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksessa. 

Koulutuksen käyminen ei automaattisesti takaa sitä, että pääsee ohjaamaan ryhmää. Ryhmän ohjaamisen aloittamisesta keskustellaan aina kouluttajien ja Setan jäsenjärjestön vastuuhenkilöiden kanssa. 

Tiedot

Alkaa:
23.9.2022 08:00
Loppuu:
25.9.2022 17:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
,