Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nuortenryhmien ohjaajakoulutus, Turku

26.10.2019

Kuvassa on piirretty nuoria tai lapsia matolla maassa.

Seta ja TuSeta järjestävät yhteistyössä nuortenryhmien ohjaajakoulutuksen Setan jäsenjärjestöjen vapaaehtoisille lauantaina 26.10.2019 Turussa. Kouluttajina toimivat Setan alueellisen nuorisotyön koordinaattori Teija Ryhtä ja TuSetan Täl puol sateenkaarta -hankkeen koordinaattori Sanna Larinkoski.

Nuortenryhmien ohjaajakoulutus on tarkoitettu kaikille Setan jäsenjärjestöissä nuortenryhmiä jo ohjaaville tai ohjaamisesta kiinnostuneille. Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosan suorittamisesta on etua, mutta se ei ole koulutukseen osallistumisen edellytys. Osallistujalla tulee kuitenkin olla kontakti johonkin Setan jäsenjärjestöön. Koulutuksen käyneeltä edellytetään sitoutumista Setan jäsenjärjestön toimintaan, jotta koulutuksessa kerrytetty osaaminen siirtyy Setan järjestökentän hyödyksi.

Koulutuksessa käsitellään sateenkaarevan vertaistuellisen nuortenryhmän ohjaamista eri näkökulmista. Koulutus vahvistaa ohjaajan kykyä luoda ryhmästä hyvä ja turvallinen paikka osallistujille sekä pohtia omaa rooliaan ohjaajana. Koulutuksessa jaetaan myös materiaaleja ryhmätoiminnan tueksi. Osa koulutuksen materiaaleista lähetetään ennakkoon, ja osallistujien tulee perehtyä niihin huolella ennen koulutusta.

Nuortenryhmien ohjaajakoulutukseen haetaan hakulomakkeella 8.9. mennessä. Tieto koulutukseen pääsystä ilmoitetaan kaikille hakijoille viikolla 38.

Koulutus on osallistujille maksuton. Osallistujien matka- ja majoituskulut korvataan Setalta saatavien ohjeiden mukaisesti. Tarkemmat ohjeet matkalippujen varaamisesta ja muista käytännön järjestelyistä lähetetään koulutukseen valituille. Varmistathan kuitenkin jo koulutukseen hakiessasi, että sinun on mahdollista kulkea jollakin julkisella liikennevälineellä Turkuun koulutuksen aikataulujen mukaisesti. Pitkämatkalaisten on mahdollista sopia saapuminen jo perjantai-iltana.

Missä? Turun keskustassa, tarkempi sijainti varmistuu myöhemmin
Milloin? Lauantaina 26.10. klo 10:30–18
Kenelle? Nuortenryhmien ohjaajille ja ryhmänohjaajiksi haluaville
Miten haen? Lomakkeella 8.9. klo 24 mennessä!
Milloin saan tiedon valinnasta? Viikolla 38

Tietoa Setan ryhmänohjaajakoulutuksesta

Seta järjestää ryhmänohjaajakoulutusta yhteistyössä jäsenjärjestöjensä kanssa. Tarjoamme vapaaehtoisille ohjaajille mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen. Sen lisäksi meille on tärkeää varmistaa ryhmätoiminnan laatu ja turvallisuus.

Koulutuspolku koostuu kahdesta osiosta: perusosasta ja jatko-osista. Perusosassa kartutetaan ryhmän ohjaamisen perustaitoja perehtymällä mm. omaan rooliin ryhmänohjaajana, vuorovaikutustaitoihin, ryhmädynamiikkaan ja ryhmän turvallisuuteen. Perusosasta saa hyviä perusvalmiuksia ohjaamiseen riippumatta siitä, millaista ryhmää tai toimintaa haluaisi ohjata. Jatko-osissa perehdytään tietyn ryhmän ohjaamiseen esim. nuortenryhmän, senioriryhmän tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ryhmän. Jatko-osissa pureudutaan kyseisen ryhmän teemoihin, sisältöihin ja erityiskysymyksiin.

Koulutuksen käyminen ei automaattisesti takaa sitä, että pääsee ohjaamaan ryhmää. Ryhmän ohjaamisen aloittamisesta keskustellaan aina kouluttajien ja oman järjestön vastuuhenkilöiden kanssa.

Lisätietoa

Teija Ryhtä
teija.ryhta@seta.fi
050 505 5234

Tiedot

Päivämäärä:
26.10.2019
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
, , , , , ,