Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Koulutusiltapäivä 22.12. Muunsukupuoliset ja ei-binäärit – näkymättömästä näkyväksi

22.12.2021 17:0020:00

€25

Setan koulutusiltapäivät ovat ammattilaisille ja opiskelijoille sekä sateenkaariteemoista kiinnostuneille suunnattuja koulutuksia, joissa perehdytään ajankohtaisiin sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta käsitteleviin teemoihin. Koulutusiltapäivät järjestetään keskiviikkoisin klo 17–20 verkossa Microsoft Teamsin avulla. Yhden koulutuksen hinta on 25 euroa.

22.9.2021 teemana on muunsukupuoliset ja ei-binäärit identiteetit. Kouluttajana toimii sosionomi (AMK), Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen sosiaaliohjaaja Enni Happonen.

Cisnormi on yhteiskuntamme ja kulttuurimme ajatusmalli ja kirjoittamaton sääntö, jonka mukaan kaikki ihmiset kokevat heille syntymässä määritellyn sukupuolen omakseen ja ilmentävät sitä yksiselitteisesti.

Mitä jos oma sukupuoli-identiteetti ei osukaan tähän cisnormiin eikä edes kaksijakoiseen sukupuolijärjestelmään? Minkälaista on elää binäärin ulkopuolella ja millaisia haasteita muunsukupuoliset saattavat kohdata päivittäisessä elämässään? Miten voisimme edesauttaa sitä, että jokainen voisi tulla nähdyksi, kuulluksi ja ennen kaikkea todeksi muiden silmissä ja mitä seurauksia näkymättömyys voi yksilölle aiheuttaa?

Koulutuksessa käydään läpi muun muassa näitä kysymyksiä ja pohditaan, miten inklusiivisuutta voisi omassa työssään toteuttaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Koulutus on suunnattu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen ammattilaisille, sekä näiden alojen opiskelijoille.

 

Tiedot

Päivämäärä:
22.12.2021
Aika:
17:00 – 20:00
Hinta:
€25
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , , , , ,

Järjestäjä

Seta