Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansallisteatterin Lavaklubi esittää: Queerit tunteet näyttämöllä ennen ja nyt

5.11.2018 17:0019:00

Kuva Pirkko Saision ohjaamasta oopperanäytelmästä HOMO! (Kansallisteatteri 2011). Kuvaaja: Laura Malmivaara

Teatterilla on kautta aikojen ollut vahva queer-potentiaali. Näyttämö on ollut paikka, joka on mahdollistanut leikkimisen sukupuolirooleilla ja normeja rikkovien halujen esittämisen.

Lavaklubilla järjestettävässä keskusteluillassa lähestytään suomalaista teatterihistoriaa ja nykypäivää queer näkökulmasta. Miten sukupuoli- ja seksuaalisuusnormeja on purettu näyttämöllä, entä mikä on ollut HLBTIQ-vähemmistöjen asema teatterissa? Mitkä ovat tämän hetken uudet tarinat ja miten luodaan tulevaisuuden teatteri? Mukana keskustelemassa Tinfon johtaja Hanna Helavuori, kirjoittaja ja ohjaaja Valto Kuuluvainen, näyttelijä Janne Puustinen, teatteritieteen professori Tiina Rosenberg, ohjaaja Heidi Räsänen sekä kansanedustaja ja näyttelijä Jani Toivola.

Tilaisuus on maksuton.

Lavaklubille on esteetön pääsy. Hissin sisäänkäynti sijaitsee Itäisen Teatterikujan puoleisessa tornissa. Oven luona on kutsupainike. Tiloista löytyy esteetön wc. Sekä Itäisellä Teatterikujalla (Itäinen Teatterikuja 2a) että Bergbominkujalla sijaitsee yhdet merkityt esteettömät pysäköintipaikat. Avustavat koirat ovat tervetulleita. Tilassa ei ole induktiosilmukkaa. Lisätietoja Lavaklubin esteettömyydestä: Kansallisteatterin lippumyymälä p. 010 733 1331 (ma–la 9–19).

Tiedot

Päivämäärä:
5.11.2018
Aika:
17:00 – 19:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , , ,

Tapahtumapaikka

Lavaklubi, Kansallisteatteri, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki