Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansainvälinen homo- ja transfobian vastainen päivä IDAHOT 2016

17.5.2016

Tälle sivulle kootaan Suomessa olevia tapahtumia IDAHOT-päivänä.

IDAHOT (International Day Against Homophobia and Transphobia) on vuodesta 2004 vietetty teemapäivä, jolloin tuodaan päivänvaloon seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokema syrjintä ja kamppailu sitä vastaan. 17.5.1990 WHO poisti homoseksuaalisuuden kansainvälisestä ICD-sairausluokituksesta. Päivän aikana toimitaan suppeasta nimestä huolimatta myös esimerkiksi bikseksuaalisuuteen tai intersukupuolisuuteen liittyvää syrjintää vastaan.

Verkossa:

Setan ja Kulttuuria kaikille -palvelun Suomi100 – Sateenkaaren väreissä -projekti lanseerataan Tietoisesti vaietut -keskustelutilaisuudessa Helsingissä, jota voi seurata suorana verkossa (tilaisuuden ilmoittautumismäärä on täynnä). Kehotuskiellosta ovat keskustelemassa klo 16:00–18:30 presidentti Tarja Halonen, asianajaja Ulf Månsson ja kirjailija Pirkko Saisio ja paneelin moderaattorina toimii professori ja mediatutkija Anu Koivunen.

Tietoisesti vaietut -keskustelutilaisuus ja linkki livestriimiin (tulee sivulle myöhemmin): https://www.facebook.com/events/1020817831317369/

 

Kansainvälisen homo-, trans- ja bifobian vastaisen päivän solidaarisuudenosoitus

Amnestyn sateenkaariverkosto järjestää kansainvälisenä homo-, trans- ja bifobian vastaisena päivänä solidaarisuudenosoituksen HLBTIQ-yhteisöille Tunisiassa ja Turkissa. Kokoonnumme Tunisian suurlähetystön eteen (Rauhankatu 1 B 17) klo 15 jonka jälkeen kävelemme Turkin suurlähetystölle (Puistokatu 1B A3), noin klo 16. Suurlähetystöjen edessä otamme kuvia solidaarisuusviestien kanssa, jotka jaamme sosiaalisessa mediassa. Voit laatia omat solidaarisuusviestisi paperille kirjoitettuna tai saada paikan päältä kyltin. 

Tervetuloa mukaan osoittamaan solidaarisuutta kanssaihmisillemme Tunisiassa ja Turkissa! Huomioithan, että Amnesty International voi käyttää kuvia ja viestejä kampanjoinnissaan Tunisian ja Turkin tilannetta vastaan.

Tunisiassa samaa sukupuolta olevien suhteet on kriminalisoitu. Amnesty International vaatii HLBTIQ-ryhmiin kuuluvien ihmisten syrjinnän lopettamista sekä juridisesti että käytännössä. Tunisiassa HLBTIQ ryhmiin kuuluvat ovat joutuneet kokemaan brutaalia väkivaltaa. Turkissa Istanbul Pride on vaarassa peruuntua. Amnesty International tukee kaikkia Pride-tapahtumia ympäri maailman, kuten Turkissa, jossa sananvapaus ja oikeus kokoontua rauhanomaisesti ovat uhattuna. Kesäkuun 26. päivän Istanbul Priden järjestäjiä on ahdisteltu. Viime vuonna tapahtuma estettiin kokonaan.

Yhteislauluilta Transtukipisteellä

Tervetuloa solisemaan, mörisemään, muuten vain ääntelemään tai laulamaan äänestä ja identiteetistä riippumatta Transtukipisteelle IDAHOT-päivän iltana tiistaina 17.5. klo 18.15 – 20.30. Laulattajana toimii laulunopettaja Petriikka Pohjanheimo. Lauluja lauletaan laidasta laitaan. Tilaisuudessa on mahdollisuus myös harjoitella tämän kesän Helsinki Pride -hittiä Lastenjuhla kaikkein hauskin sekä muita Sateenkaari Ensemblen lauluja, jotka juhlistavat sukupuolen moninaisuutta. Laulut sopivat kaikenikäisille. Kuuntele viime vuoden taidonnäyte Youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=dnE1Al5tWkM
Kaikkien koulu! Miten koulu kohtaa sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden
AGORA, JustEd, Helsingin yliopiston Opettajankoulutuslaitos sekä WeAll-tutkimushanke järjestävät kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä seminaarin, jossa tutkijat, opettajat, opiskelijat sekä kansalaisyhteiskunnan ja politiikan vaikuttajat kokoontuvat tarkastelemaan sitä, miten koulutuspolitiikassa, koulutuksen käytännöissä ja kulttuureissa voidaan kohdata sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta.

Tilaisuus on kaikille avoin. Minerva-tori on esteetön tila. Tervetuloa!

Tilaisuuden ohjelma löytyy täältä:
http://blogs.helsinki.fi/agora-sje/events/kaikkien-koulu-miten-koulu-kohtaa-sukupuolen-ja-seksuaalisuuden-moninaisuuden/

Sateenkaariperheet ry järjestää:

– klo 10-12 Perhekahvila Sateenkaariperheiden toimistolla, Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Helsinki. Kahvittelua, juttelua, leikkia ja rentoa osallistujalähtöistä yhdessäoloa.

– klo 10 Pienten lasten sateenkaariperheiden tapaaminen Pirkanmaan Setan toimistolla, Kuninkaankatu 15 A T1, 33210 Tampere. Sään salliessa siirtyminen klo 10.30-11 aikaan Pikku Kakkosen puistoon.

– klo 12-13.30 Sateenkaariperheellisten ja lapsiperheydestä haaveilevien chatti. Keskustelua ihan mistä vaan. Paikalla myös asiantuntija vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin. www.perheaikaa.fi/live-chat

Tampere: Homo- ja transfobian uhrien muistohartaus

Kansainvälisenä homo- ja transfobian vastaisena päivänä muistamme homo- ja transfobian uhreja. Hartaushetkeä toteuttamassa ovat Kati Eloranta, Riku Karppinen ja Anna Arola.Järjestäjät: Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta, Sateenkaariyhdistys Malkus ja Pirkanmaan Seta.7

Turku: IDAHOT-päivän tapahtuma kävelykadulla klo 11-16

Tiedot

Päivämäärä:
17.5.2016
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , ,