Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nuorten aktiiviviikonloppu verkossa

27.11.202029.11.2020

Kuvassa on sateenkaarilippu, jonka päälle on kirjoitettu aktiiviviikonloppu. Kuvan alareunassa polkupyörä etenee kovaa vauhtia, pyörän tarakalla liehuu pieni sateenkaarilippu. Kuvassa on myös tietokoneen näyttö.

Aktiiviviikonloppu kokoaa nuoria ympäri Suomen tutustumaan toisiinsa ja toimimaan ihmisoikeuksien puolesta. Tapahtuma on avoin kaikille Setan toiminnasta ja sateenkaarevista teemoista kiinnostuneille nuorille (15–29-vuotiaat). Aktiiviviikonlopun ohjelmasta vastaavat Setan nuorisotoimikunta ja nuorisotyön asiantuntijat – luvassa on erilaisia työpajoja ja muuta ohjelmaa liittyen omiin oikeuksiin ja niihin vaikuttamiseen erilaisissa ympäristöissä sekä vapaata keskustelua ja sateenkaarinuorille ajankohtaisten asioiden pohtimista. Mukana myös vierailevia puhujia!

Kaikki yhteiset videovälitteiset tapaamiset järjestetään Zoomissa. Linkit ja tarkemmat ohjeet Zoom-tapaamisiin lähetetään ilmoittautuneille. Aktiiviviikonlopun oma Discord-serveri on avoinna koko tapahtuman ajan. Sieltä löytyy kaikki tärkeimmät ja ajankohtaisimmat infot, ja sen kautta ilmoitetaan myös mahdollisista muutoksista ohjelmaan. Tutustumiselle on oma kanavansa, samoin yleiselle jutustelulle. Työpajojen aiheista keskustelemista voi jatkaa niille varatuilla kanavilla. Serverillä pätevät koko tapahtumaa koskevat turvallisemman tilan periaatteet. Setan työntekijä on läsnä serverillä. Kutsulinkki serverille lähetetään ilmoittautuneille. Discordia voit myös käyttää myös selaimessa, sitä ei ole pakko ladata omalle laitteelle.

Ilmoittautumiset lomakkeen kautta 23.11.2020 klo 23:45 mennessä. Huomioithan, ettet voi ilmoittautua vain yksittäiseen ohjelmasisältöön, vaan kaikkien ilmoittautuneiden toivotaan osallistuvan ohjelmaan koko viikonlopun ajan. Ohjelmasisältö ja aikataulut alla. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Linkki ilmoittautumislomakkeelle tässä

Ilmoittautuneille lähetetään vahvistus mukaan pääsystä sähköpostitse sekä tarkempia ohjeita ja viikonlopun ohjelma ilmoittautumisajan päätyttyä.

Lisätietoja nuorisotyön osallisuuden asiantuntijalta:
Teija Ryhtä
teija.ryhta@seta.fi
puhelin/WA 050 505 5234

Setan nuorisotoiminta on päihteetöntä ja kaiken muotoisesta syrjinnästä vapaata. Toiminnassa kunnioitetaan jokaisen yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja oikeutta itsemäärittelyyn ja -määrittelemättömyyteen.

 

Zoom-tapaamisten aikataulut

Perjantai 27.11.

17:00–18:00 Aloitus
Turvallisemman tilan periaatteet, infoa tapahtumasta ja tutustumiskierros.

18:30–20:00 Discussion: LGBTIQA+ Activism in Nordic Countries
Guest speaker Jêran Rostam, chairperson of the board, RFSL Ungdom (Sweden).
Keskustelussa yhteisenä kielenä on englanti. Kysymyksiä voi esittää myös suoraan ruotsiksi tai suomeksi, jolloin Setan työntekijä kääntää ne englanniksi.

Lauantai 28.11.

13:00–15:00 Iltapäiväkahvit
Tutustumista ja fiiliksiä perjantailta, vapaata keskustelua.

16:30–18:30 Työpaja: Näkökulmia somevaikuttamiseen
Työpajan ohjaa Ella Julia, yhteiskunnallinen sisällöntuottaja, mediatutkimuksen yliopisto-opiskelija ja Vuoden sateenkaarinuori 2020.

Sunnuntai 29.11.

12:00–12:30 Iltapäiväkahvit
Fiiliskierros lauantailta

13:00–15:00 Työpaja: Sateenkaarioikeuksiin vaikuttaminen kuntatasolla
Työpajan ohjaa Minna Minkkinen, Pirkanmaan Setan puheenjohtaja ja Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Tampereella.

16:00–18:00 Setan nuorisotoimikunnan toiminnan esittely ja Q&A
Setan nuorisotoimikuntaan haetaan uusia jäseniä jälleen vuodenvaihteessa. Nykyiset jäsenet kertovat toiminnasta ja vastaavat kysymyksiin!

18:00–18:30 Lopetus
Kiitos yhteisestä viikonlopusta!

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Ilmoittautuneille tiedotetaan kaikista muutoksista.

Tiedot

Alkaa:
27.11.2020
Loppuu:
29.11.2020

Järjestäjä

Seta