Seta ja Perhesuhdekeskus järjestävät keväällä 2021 yhteistyössä lyhyitä täydennyskoulutuksia kaikille Setan jäsenjärjestöissä vertaisryhmää jo ohjaaville ja ohjaajiksi aikoville. Kullakin koulutuskerralla perehdytään yhteen rajattuun aiheeseen. Koulutukset sopivat sekä ryhmänohjaajakoulutuksen perusosan käyneille että niille, jotka eivät ole perusosaan vielä ehtineet osallistua. Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosat ovat tauolla koronapandemian takia.
Koulutukset järjestetään maaliskuusta kesäkuuhun aina kuun kolmantena keskiviikkona klo 18:00 alkaen. Kesto vaihtelee koulutuksen sisällön mukaan tunnista puoleentoista tuntiin. Koulutukset toteutetaan verkkovälitteisesti Teamsissa. Huomioithan, että jokaiseen koulutukseen on oma ilmoittautumislinkkinsä.
Koulutukset tallennetaan. Tallennuksen ulkopuolelle jätetään erikseen aikaa keskustelulle osallistujien anonymiteetin turvaamiseksi. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia ja samoin tallenteet tulevat maksutta Setan jäsenjärjestöjen käyttöön. Koulutuksissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, jotka lähetetään osallistujille etukäteen.
Lämpimästi tervetuloa mukaan keräämään lisää työkaluja ryhmänohjaajan työkalupakkiisi – osallistu yhteen tai vaikka kaikkiin!
Koulutukset
17.3. Klo 18:00–19:30 Turvallisempi tila vertaisryhmätoiminnassa
Turvallisempi tila on edellytys onnistuneelle vertaisryhmätoiminnalle. Millaisia vastuita se luo ohjaajille? Entä osallistujille? Miten puuttua tilanteisiin, joissa turvallisemman tilan periaatteita rikotaan? Näitä kysymyksiä tarkastelemme yhdessä konkreettisten esimerkkien kautta. Koulutus on suunnattu kaikille vertaisryhmiä ohjaaville tai ohjaajaksi aikoville.
Ilmoittautuminen päättyy su 14.3.
Ilmoittautuminen: https://atom.flomembers.com/seta-ry/events/register/f033ab37c30201f73f142449d037028d
21.4. Klo 18:00–19:30 Seniorit vertaisryhmätoiminnassa
Kun työelämä ei ole enää arjen keskiössä, vapautuu aikaa uudenlaiselle tekemiselle. Sateenkaareva vertaisryhmätoiminta voi tulla ajankohtaiseksi, mutta kynnys ryhmätoimintaan lähtemiselle voi olla korkea monista eri syistä. Miten voimme madaltaa tätä kynnystä ja mitä on tärkeää huomioida, jos ryhmätoiminnassa on mukana sateenkaarisenioreita? Millä keinoin sateenkaarisenioreita saisi innostettua mukaan ryhmätoimintaan? Millaisia vertaistoiminnan toteuttamisen keinoja on hyvä olla omassa työkalupakissa? Koulutus on suunnattu kaikille vertaisryhmiä ohjaaville tai ohjaajiksi aikoville, joita kiinnostaa kuulla miten seniorit voisi huomioida ryhmätoiminnassa paremmin.
Ilmoittautuminen päättyy su 18.4.
Ilmoittautuminen: https://atom.flomembers.com/seta-ry/events/register/43ec517d68b6edd3015b3edc9a11367b
19.5. Klo 18:00–19:00 Tietoisku valtakunnallisista tukipalveluista
Vapaaehtoisten ohjaamassa vertaistoiminnassa on kysymys vertaistuesta. Joskus vertaisryhmässä käy ilmi, että osallistuja voisi hyötyä myös tuesta, jota antaa ammattilainen ja joka osaa auttaa pohdinnoissa tai jopa kriisissä. Minkä palvelun pariin hänet voisi ohjata? Millaisia ammatillisia tukipalveluita sateenkaarijärjestöt tuottavat ja miltä muista tahoilta voi saada apua? Valtakunnallisia tukipalveluita on koottu yhteen vertaistoiminnan ohjaajien käyttöön – tule kuulemaan!
Ilmoittautuminen päättyy su 16.5.
Ilmoittautuminen: https://atom.flomembers.com/seta-ry/events/register/9778d5d219c5080b9a6a17bef029331c
16.6. Klo 18:00–19:30 Sateenkaarevien rakkaus-, perhe- ja läheissuhteiden erityiskysymyksiä
Perhe- ja läheissuhteilla on suuri vaikutus ihmisen hyvinvointiin. Voiko sateenkaarevuus vaikuttaa rakkaus-, perhe- ja läheissuhteisiin? Mitä jos käy ilmi, että vertaisryhmän osallistujalla on haastava perhe- tai rakkaussuhdetilanne? Miten häntä voi tukea? Millaisissa tilanteissa olisi hyvä ohjata ottamaan yhteyttä ammattilaisiin? Koulutus tarjoaa työkaluja perhe- ja läheissuhteiden voimavaratekijöistä ja haasteista keskustelemiseen ja palveluohjauksen tarpeen tunnistamiseen.
Ilmoittautuminen päättyy su 13.6.
Ilmoittautuminen: https://atom.flomembers.com/seta-ry/events/register/fe9fc289c3ff0af142b6d3bead98a923