Koulutus

Seta ja Transtukipiste tarjoaa monipuolista koulutusta seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuudesta. Aihepiirejä käsitellään erilaisista näkökulmista, räätälöitynä yksilöllisesti jokaiselle osallistujaryhmälle. Seta toteuttaa myös sisäistä koulutusta jäsenjärjestöjensä jäsenille ja aktiiveille. Katso tulevat koulutukset kalenteristamme.

Ammatillinen koulutustoiminta

Setan ja Transtukipisteen ammatillisen koulutustoiminnan tavoitteena on lisätä tietoutta seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuudesta sekä niiden ammatillisesta kohtaamisesta. Setan asiantuntijat toteuttavat näihin teemoihin liittyviä maksullisia luentoja, alustuksia ja koulutuspäiviä. Koulutussisällöt räätälöidään tilaajan tarpeen ja toiveiden mukaan. Koulutukset vahvistavat erityisesti sosiaali-, terveydenhuolto- ja kasvatusalan ammattilaisten sekä ammattiin opiskelevien osaamista.

Seta toteuttaa myös päivän kestäviä avoimia koulutuksia erilaisista teemoista. Ajankohtaisista avoimista koulutuksista tiedotetaan tapahtumakalenterissa.

Kouluvierailut ja muut nuorisokoulutukset

Setan jäsenjärjestöt toteuttavat kouluvierailuja peruskouluihin ja lukioihin sekä erilaisille nuorten leireille. Vierailut tarjoavat nuorille mahdollisuuden saada perustietoa seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuudesta sekä keskustella avoimesti homojen, lesbojen, bi- ja transihmisten elämästä. Nuorille suunnatussa koulutuksessa kouluttajina toimivat ensisijaisesti Setan ja Transtukipisteen vapaaehtoiskouluttajat.

Setan kouluvierailuiden toteuttamisesta vastaavat alueelliset jäsenjärjestöt, joilta vierailu voidaan tilata suoraan. Koululuokat ja -ryhmät voivat myös tulla vierailulle Setan tiloihin Länsi-Pasilaan. 

Setan vapaaehtoiset kouluvierailijat sitoutuvat noudattamaan Kylässä koulussa -oppaan eettisiä ja vierailujen korkean laadun takaavia pelisääntöjä. Opas on suunnattu ensisijaisesti järjestöille auttamaan kouluvierailujen suunnittelua ja onnistumista, mutta sitä voivat hyödyntää myös kouluvierailijat ja opettajat. Setan vierailut ovat pääsääntöisesti maksullisia. Tiedustele hintaa jäsenjärjestöltä.

Lisätietoa:

Marita Karvinen
koulutussuunnittelija
Setan koulutuspalvelut, kouluvierailut, asiantuntijuus hlbtiq-teemoissa

p. + 358 40 570 4328
marita.karvinen[at]seta.fi

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design