Hae ryhmänohjaajien koulutukseen

Hae ryhmänohjaajien koulutukseen

Seta ja sen jäsenjärjestöt aloittavat yhteistyössä uuden ryhmänohjaajakoulutuksen. Haluamme tarjota vapaaehtoisille mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen. Sen lisäksi meille on tärkeää varmistaa ryhmätoiminnan laatu ja turvallisuus.

Koulutuspolku koostuu kahdesta osiosta: perusosasta ja jatko-osista. Perusosassa kartutetaan ryhmän ohjaamisen perustaitoja perehtymällä mm. omaan rooliin ryhmänohjaajana, vuorovaikutustaitoihin, ryhmädynamiikkaan ja ryhmän turvallisuuteen. Perusosa on yhteinen kaikille ryhmänohjaajaksi haluaville riippumatta siitä, millaista ryhmää haluaisi ohjata Setan jäsenjärjestöissä tai Transtukipisteellä.

Jatko-osissa perehdytään tietyn ryhmän ohjaamiseen esim. nuorten ryhmän, senioriryhmän tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ryhmän. Ennen jatko-osaan hakemista on suoritettava perusosa ja valittava, millaista ryhmää haluaisi alkaa ohjata. Jatko-osissa pureudutaan kyseisen ryhmän teemoihin, sisältöihin ja erityiskysymyksiin. Samalla verkostoidutaan muiden samankaltaista ryhmää tulevaisuudessa vetävien ohjaajien kanssa.

Perus- ja jatko-osat suoritettuaan osallistuja on saanut valmiuksia ryhmän ohjaamiseen. Koulutusten käyminen ei automaattisesti takaa sitä, että pääsee ohjaamaan ryhmää. Ryhmän ohjaamisen aloittamisesta keskustellaan aina jatko-osan ohjaajien ja oman järjestön vastuuhenkilöiden kanssa.

Ryhmänohjaajan peruskoulutukseen toivotaan osallistujia eri puolilta Suomea. Koska kyseessä on aivan uudenlainen koulutuspolku, peruskoulutukseen kannustetaan osallistumaan myös jo nyt ryhmänohjaajina toimivia henkilöitä.

Peruskoulutukseen haetaan oheisella ilmoittautumislomakkeella 5.-28.2.2018 välisenä aikana. Mukaan valitaan 25 osallistujaa. Koulutus on maksuton. Osallistujien matka- ja majoituskulut korvataan Setalta saatavien ohjeiden mukaisesti.

Koulutusten aikataulu:

  • Vuoden 2018 ensimmäinen perusosa järjestetään 28.-29.4. Helsingissä. Koulutus alkaa lauantaina klo 11. Sunnuntaina lopetamme klo 16.00.
  • Jatko-osat järjestetään elo/syyskuussa 2018.
  • Vuoden 2018 toinen perusosa järjestetään 3.-4.11. Oulussa.
  • Seuraavat jatko-osat järjestetään alkuvuodesta 2019.

 

HAKULOMAKE

 

Lisätietoa:

Heta Hölttä
nuorisotyön koordinaattori
nuorisotyö, nuorisohankkeet, asiantuntijuus hlbtiq-teemoissa

p. +358 44 301 3020
heta.holtta@seta.fi

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design