Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

TransHelsinki 2018

14.11.201823.11.2018

TransHelsinki 2018 ohjelmaa järjestävät vapaaehtoiset ja järjestöt.

Kattava seksitautitestaus transihmisille Hivpointissa

Keskiviikko 14. marraskuu 2018 klo 16.00 – 18.00
Unioninkatu 45 K, 00170 Helsinki 

Hivpoint tarjoaa keskiviikkona 14.11. klo 16-18 sensitiivistä seksitautien testausta trans ja ei-binäärisille henkilöille! 

Testaus järjestetään Hivpointin Helsingin toimistolla osoitteessa Unioninkatu 45 K. Tila ei ole esteetön. 

Klinikalla voidaan ottaa klamydia- ja tippurinäytteet virtsasta, peräaukosta ja nielusta. Virtsa ja peräaukkonäytteen asiakas ottaa itse saamiensa ohjeiden mukaan wc-tiloissa (unisex). Klamydia ja tippurinäytteitä varten tulee olla virtsaamatta vähintään 1 tunti. Näytteitä ei voida ottaa antibioottikuurin aikana eikä viikkoon kuurin loppumisen jälkeen. 

Klinikalla on mahdollisuus myös hiv-pikatestiin (verinäyte sormen päästä) ja kuppatestiin (suoniverinäyte). C-hepatiittitesti tehdään tarvittaessa. Huomioithan, että laboratoriolähetteitä varten tarvitset kuvallisen henkilötodistuksen! 

Klinikkatestaus järjestetään yhteistyössä Trasek ry:n kanssa ja se on osa TransHelsinki 2018 tapahtumaa. Testaus on maksuton. 

TransHelsinki Perhetapaaminen

Perjantai 16.11.2018 klo 17-19
Sateenkaariperheet ry
Hämeentie 29, 00500 Helsinki 

Perhetapaaminen perheille, joissa vanhempana ainakin yksi transihminen, muunsukupuolinen tai muuten binäärisen sukupuolijaon ulkopuolella oleva. 

Perhetapaamisessa syödään yhdessä tortilloja ja tavataan muita perheitä, joissa vanhempana on transihminen tai muuten sukupuolen moninaisuutta. Paikalla on lastenhoitajia, jotka huolehtivat siitä, että mukavaa tekemistä on kaiken ikäisille ja aikuisetkin ehtivät hetken jutella rauhassa. 

Ennakkoilmoittautumisia toivotaan ruoka-asioiden vuoksi vertaistoiminnan koordinaattorille: kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi. 

https://www.facebook.com/events/353290328755876/ 

TransHelsinki yhteisöseminaari 2018

Sunnuntai 18. marraskuu 2018 klo 10.00 – 14.00
Allianssitalo
Tila on esteetön 

Transyhteisön perinteinen kokoontuminen pohtimaan tärkeitä asioita ja myös viihtymään taide-esitysten ääressä. 

Yhteisöseminaarin ohjelma: 

10.00 Talvikki Vilja   

”F64.0” on monologi transsukupuolisuuden patologisoinnista ja transkehoihin kohdistuvasta kontrollista. Henkilökohtainen esitys on ensisijaisesti kehopoliittinen, mutta paikoin myös hauska. 

10.30 Tanja von Knorring: Translainsäädäntö n. 70 eri maassa 

11.00 Dragtaiteilija Alia Dannenberg 

Lain tuolla puolen elävä hahmo karistaa kannoiltaan jahtaajia – poliisikin on määritellyt sukupuolen sellaiseksi olennaiseksi tuntomerkiksi, jota ihminen ei pysty (ainakaan helposti ja nopeasti) muuttamaan. Silmiä avaava esitys sukupuoli-ilmaisun kannalta. 

11.30 Anukatariina Solonen: Mikä Perus-Jamppaa ahdistaa? 

Pohdintaa Suomalaisen miehen hämmennyksestä uusien asioiden, erityisesti sukupuolen moninaisuuden kohtaamisessa. 

11.45 Esittelyssä psykoterapiatalo Shortumin järjestämä transsensitiivinen lyhytterapia

Työskentelyn ytimessä on oman identiteetin tutkailu ja psyykkisten haasteiden kanssa selviäminen turvallisessa ympäristössä sensitiivisten työntekijöiden kanssa. Toiminta on yhteistyötä husin transpolin kanssa siten, että heidän asiakkaansa voivat saada maksusitoumuksen Shortumiin.  

12.15 Tauko kahvia ja pikkupurtavaa varten

12.45 Paneeli yleisön esiin nostamista teemoista

13.15 Antti Karanki: Transihmisiä koskevan lainsäädännön nykyinen ja lähitulevaisuuden kokokuva

13.45 Normikriittinen valokuva-sarjakuvatyöpaja: Tietoisku tulevasta tapahtumasta

14.00 Tilaisuuden päätös

Amnestyn translakikampanjan vetoomuksen luovutus puolueille: Translaki hallitusohjelmaan 

Tiistai 20.11.2018 8.30-11.00 
Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki 

Tiistaina 20.11.2018 Kansalaisinfossa on eduskunnan HLBTI-verkoston, Setan ja Amnestyn Suomen osaston järjestämä tilaisuus, jossa järjestöt vetoavat puolueisiin: translain kokonaisuudistuksen on toteuduttava ensi hallituskaudelle. Uudistuksen sisältö on kirjattava tulevaan hallitusohjelmaan.  

Tilaisuudessa luovutetaan puolueiden johdolle Amnestyn vetoomus, jonka on allekirjoittanut yli 10 000 ihmistä Suomessa.  

Ohjelma: 

8:30 aamukahvi- ja tee, pientä syötävää 

9:00 Tilaisuuden avaus HLBTI-ryhmän pj Jani Toivola  

9:05 Sakris Kupila, ihmisoikeuspuolustaja ja transaktivisti: Miksi translain kokonaisuudistuksessa juridinen ja lääketieteellinen prosessi on erotettava toisistaan? 

9:15 Armin Kellomäki, Seta: Miksi sukupuoliristiriitaa kokevien lasten ja nuorten oikeuksien on oltava uudistuksen keskiössä?  

9:25 Pia Puu Oksanen, ihmisoikeusasiantuntija: Amnestyn vetoomuksen esittely ja luovutus puolueiden edustajille. Oksanen jakaa vetoomukset puolueiden edustajille saatesanoin.  

9:35 Puolueiden edustajien puheenvuorot (1 min per puolue) 

9:45 Kasper Kivistö, hallituksen jäsen, Trasek ry. Kommenttipuheenvuoro Kuuluu kaikille -translakikampanjan puolesta.  

9:55 Tilaisuuden päätös.  

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä eduskunnan hlbti-verkosto, Amnesty International Suomen osasto ja Seta 

Amnestyn vetoomus
Kuuluu kaikille -translakikampanja
Tapahtuma Facebookissa

Miten transihmiset tekevät lapsia -tilaisuus

Sunnuntai 18.11. 14.30-16.30
Sateenkaariperheet ry, Hämeentie 29, 00500 Helsinki 

Tietoa ja pohdintaa lastenhankinnasta ja sen mahdollisuuksista. Olet tervetullut, olipa lapsi kaukaisissa haaveissa tai jo lähivuosien suunnitelmissa. 

Su 18.11. klo 14:30-16.30 Kurvissa, Hämeentie 29. Ovikello “Sateenkaariperheet” löytyy heti R-kioskin oven vasemmalta puolelta. Portaita tai hississä seitsemänteen kerrokseen. 

Järjestää Sateenkaariperheet ryLisätietoja vertaistoiminnan koordinaattorilta, kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi 

https://www.facebook.com/events/284336665529246/ 

Muistotilaisuus – Transgender day of Remembrance 2018

Tiistai 20. marraskuu 2018 klo 18.00 – 19.00
Edukuntatalon portaat 

Tänä vuonna maailmassa murhattujen transihmisten muistotilaisuus. Paikalle voi tulla jo puoli tuntia ennen varsinaisen tapahtuman alkua. 

Suhteelliset -ryhmä kumppaneille ja puolisoille

Keskiviikko 21. marraskuu 2018 klo 17.30 –
Pasilanraitio 5, Helsinki
Tila on esteetön. 

Kumppaneiden ja puolisoiden ryhmään ovat tervetulleita kaikki sukupuoleltaan moninaisen henkilön, kuten transihmisen, muunsukupuolisen, intersukupuolisen, transvestiitin tai sukupuoltaan pohtivan kanssa suhteessa olevat ja seurustelua harkitsevat sekä eronneet. Voit tulla ryhmään sellaisena kuin olet. Ryhmässä on turvallista jakaa niin iloja kuin surujakin. Käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Ryhmän periaatteisiin kuuluvat luottamuksellisuus ja itsemäärittelyoikeus sekä omien ja toisten rajojen kunnioittaminen. 

Ryhmässä keskustellaan läsnäolijoille ajankohtaisista aiheista. Painopiste on kumppanin / puolison omissa ajatuksissa, tunteissa ja kokemuksissa. Käsiteltyjä aiheita ovat muun muassa: 

  • seksuaalisuus ja seksuaali-identiteetti 
  • oma sukupuoli-identiteetti 
  • suhteen hoitaminen ja oma jaksaminen 
  • ”kaapista tulo”: ratkaisut transprosessista ja -taustasta kertomisen suhteen
  • prosessiin liittyvät käytännön asiat, esimerkiksi hormonien vaikutukset ja lääkäritapaamiset 
  • perhe- ja parisuhdekäsitykset sekä lapset 
  • suhteet vanhempiin, työkavereihin jne. 
  • eroaminen, eri ratkaisut 

Ryhmä on avoin, eikä siihen tarvitse ilmoittautua, joten voit käydä tutustumassa ryhmään kertaluonteisesti tai käydä ryhmässä vain silloin tällöin. 

Ryhmää ohjaavat Transtukipisteen Kuura Autere ja vapaaehtoinen Heini. 

TransHelsinki-paneeli: Sateenkaariseniorit X Sateenkaarinuoret

Tervetuloa kuuntelemaan ainutlaatuista paneelikeskustelua sateenkaariteemoista ikääntymisen ja nuoruuden näkökulmista torstaina 22.11.2018 klo 17–19 Helsingin kaupunginmuseoon!

Sateenkaariseniorit kohtaavat sateenkaarinuoret ja keskustelevat muun muassa kohtaamispaikoista, identiteetistä sekä yhteiskunnan muuttumisesta. Minkälaista oli elää homona 70-luvulla? Minkälaista on olla transnuori vuonna 2018? Miten lainsäädännön ja yleisen ilmapiirin muutokset ovat vaikuttaneet osallisuuteen ja hyvinvointiin? Paneeli järjestetään Setan seniori- ja nuorisotyön sekä Helsingin kaupunginmuseon yhteistyönä. Tilaisuus on osa sukupuolen moninaisuutta juhlistavaa TransHelsinki-tapahtumakokonaisuutta. Tilaisuus on maksuton ja tila esteetön.

Tapahtuma Helsingin kaupunginmuseon sivuilla.

Torstain kahvi-ilta 

Torstai 22. marraskuu 2018 klo 18.00- 
Pasilanraitio 5, FI-00240 Helsinki, Suomi
Tila on esteetön. 

Kahvi-ilta on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat joskus pohtineet omaa sukupuoltaan sekä heidän läheisilleen. Tervetulleita ovat esimerkiksi transihmiset, intersukupuoliset, sukupuolettomat, sukupuolikapinalliset tai muuten vaan sukupuoltaan pohtivat. 

Kahvi-illan on tarkoitus tarjota turvallinen tila vapaaseen oleskeluun ja keskusteluun, joka ei ole ohjattua. Paikalle saa tulla myös vain kuuntelemaan. Ryhmän alussa esittäydytään lyhyesti. Paikalle saa tulla myöhemminkin. 

Paikalle saa tulla juuri sellaisena kuin on. Ryhmän keskustelut ovat luottamuksellisia ja paikalla kunnioitetaan kaikkien oikeutta määritellä itsensä tai olla määrittelemättä itseään mitenkään sekä oikeutta käyttää itsestään sitä nimeä, jota haluaa. Sinun ei tarvitse kertoa itsestäsi yhtään sen enempää kuin haluat. 

Tule kanssamme nauttimaan keskustelusta ja tarjolla olevista kahvista, teestä, kekseistä ja vihanneksista! 

Miesten ryhmä

Perjantai 23. marraskuu 2018 klo 18.00-
Pasilanraitio 5
Tila on esteetön. 

Ryhmä on tarkoitettu niille, jotka kokevat olevansa tai pohtivat olevansa transmiehiä. Ryhmässä käsitellään sukupuolta, kokemusta sukupuolesta ja mahdollisia sukupuolen korjaushoitoja sekä kohtaamisia läheisten ja muiden ihmisten kanssa. Tavoitteena on mahdollistaa ryhmässä nousevien teemojen käsittely vertaistuellisesti, jotta ymmärrys ja jaksaminen voivat lisääntyä. Ryhmän tapaamisajankohdat löydät Transtukipisteen tapahtumakalenterista. 

Ohjaajina toimivat  Mio Kivelä sekä Transtukipisteen Kuura Autere. 

Tiedot

Alkaa:
14.11.2018
Loppuu:
23.11.2018
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
https://web.facebook.com/transhelsinki/