Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tornionjokilaakson sateenkaarihistoria

26.8.201930.10.2019

Aineen taidemuseo on mukana Sateenkaarihistoriakuukaudessa aloittamalla sateenkaarihistorian tallennuksen kotikentältämme Tornionjokilaaksosta. Keräämme tarinoita ja muisteluita ja valokuvia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöhistoriaan liittyvistä paikoista ja tapahtumista Tornionjokilaaksossa.

Tarinoiden keruu tapahtuu Aineen taidemuseossa Yhdenvertaisuusviikon aikana 26.8.-1.9.2019, joka huipentuu 31.8.2019 järjestettävään kahden valtakunnan yhteiseen BorderPride 2019-tapahtumaan.

Tarinansa ja muistonsa voi kertoa jo aiemmin sähköisesti osoitteessa aine.taidemuseo@tornio.fi tai kirjeitse Aineen taidemuseo, Torikatu 2, 95400 Tornio. Tarinoita kerätään 30.11.2019 saakka.

Tarinat kerätään anonyymeinä. Keruun tavoitteena on nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjan historiaa, joka on aina ollut olemassa, mutta monesti piilotettuna. Kerättyä aineistoa voidaan käyttää myöhemmin tutkimukselliseen tarkoitukseen.

Lisätietoa

Kielet: suomi, ruotsi, englanti, meänkieli.

Saavutettavuus: Aineen taidemuseo sijaitsee Rajakartanossa, jonka parkkialue on esteetön. Rakennuksessa on sähköiset ulko-ovet. Aineen taidemuseon ulko-ovet ovat manuaaliset ja voivat olla painavat, mutta aulassamme on aina henkilökuntaa auttamassa kävijää sisääntulossa. Tilassamme on esteetön sekä sukupuolineutraali wc-tila. Induktiosilmukka on käytössä auditoriossa ja Café Aineen tilassa.

Tiedot

Alkaa:
26.8.2019
Loppuu:
30.10.2019
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
www.tornio.fi/aine www.facebook.com/aineentaidemuseo

Tapahtumapaikka

Aineen taidemuseo
Torikatu 2
Tornio,
+ Google Map