Loading Events

« All Events

Setan koulutusiltapäivä 27.11. Sateenkaari-ihmisten osallisuuden edistäminen liikunnassa

27.11.2024 17:0019:30

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat kohtaavat edelleen liikunnan ja urheilun maailmassa syrjintää. Syrjintä voi olla esimerkiksi suoraa, kuten epäasiallista kommentointia ja ulossulkemista tai rakenteellista syrjintää, joka voi liittyä esimerkiksi sukupuolineutraaleiden pukeutumistilojen puuttumiseen. Syrjinnällä on monenlaisia kielteisiä vaikutuksia ja pelko syrjinnästä tai syrjinnän kokemukset voivat rajata sateenkaari-ihmisiä liikuntaharrastusten ulkopuolelle. 

Koulutuksessa käydään läpi sekä kohtaamiseen että tiloihin liittyviä tekijöitä, joiden avulla sateenkaari-ihmisten osallisuutta voidaan edistää liikunnan ja urheilun parissa. Aiheina mm. häirintään ja syrjintään puuttuminen, sukupuolidysforian ja vähemmistöstressin vaikutukset, sensitiivinen kohtaaminen, normitietoisuus sekä sukupuolineutraalit tilat. 

Kouluttajana toimii Setan koulutusasiantuntija Venla Suutari (KK, FM).

Kohderyhmät: Urheiluseuroissa työskentelevät, valmentajat, liikuntapalveluiden työntekijät, liikunnanopettajat ja muut liikunnan ja urheilun parissa toimivat. 

Koulutus koostuu luento-osuudesta (2 h) ja keskusteluosuudesta (30 min), jonka aikana voi kysyä kouluttajalta koulutukseen ja aiheeseen liittyviä kysymyksiä. 

 

Koulutusiltapäivät järjestetään keskiviikkoisin klo 17-19.30 etäyhteyden kautta. Yhden koulutuksen hinta on 25 euroa.

Etäosallistuminen toteutetaan Microsoft Teamsin avulla. Etäosallistujille lähetetään kutsu tilaisuuteen sähköpostilla ilmoittautumisajan päätyttyä.

Details

Date:
27.11.2024
Time:
17:00 – 19:30
Event Category:
Event Tags:
, ,