Loading Events

« All Events

Setan koulutusiltapäivä 25.9. Nuorisotyö sateenkaarinuorten kasvurauhaa tukemassa

25.9.2024 17:0019:30

Sateenkaarilapsille ja nuorille kuuluu kasvurauha! Kasvurauha antaa lapselle ja nuorelle tilaa muodostaa käsityksen omasta identiteetistään ja ilmaista itseään turvallisesti aikuisten tukemana. Sateenkaarilapset ja -nuoret joutuvat kohtaamaan yhteiskunnan sukupuoli- ja heteronormeja ja torjuvia asenteita, epäluottamusta ja syrjintää sekä muilta lapsilta ja aikuisilta että monenlaisissa palveluissa. Siksi he tarvitsevat myös erityistä suojelua ja turvallisempia tiloja, joissa tulla kohdatuksi omana upeana itsenään. 

Miten nuorisotyö voi tukea sateenkaarinuorten kasvurauhaa? Koulutuksessa käsitellään sateenkaarilasten ja -nuorten oikeuksia, sateenkaarierityistä nuorisotyötä ja turvallisemman tilan luomista. Lisäksi tutustutaan sateenkaarierityisen väkivallan muotoihin ja tarkastellaan toimintamahdollisuuksia tilanteissa, joissa kotiympäristö ei ole sateenkaarilapselle tai -nuorelle turvallinen. 

Kouluttajana toimii Setan nuorisotyön osallisuuden asiantuntija Teija Ryhtä (sosiaalityöntekijä, YTM). 

Koulutus koostuu luento-osuudesta (2 h) ja keskusteluosuudesta (30 min), jonka aikana voi kysyä kouluttajalta koulutukseen ja aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

 

Koulutusiltapäivät järjestetään keskiviikkoisin klo 17-19.30 etäyhteyden kautta. Yhden koulutuksen hinta on 25 euroa.

Etäosallistuminen toteutetaan Microsoft Teamsin avulla. Etäosallistujille lähetetään kutsu tilaisuuteen sähköpostilla ilmoittautumisajan päätyttyä.

Details

Date:
25.9.2024
Time:
17:00 – 19:30
Event Category:
Event Tags:
, , ,