Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sateenkaarityökalupakki 2016 -koulutuspäivä 2.11. Helsingissä

2.11.2016 09:0016:00

80€ - 90€

Seta järjestää ainutlaatuisen koulutuspäivän ammattilaisille sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta 2.11.2016 klo 9-16 Helsingissä Messukeskuksessa (Messuaukio 1).

Setan Sateenkaarityökalupakki on ensimmäistä kertaa järjestettävä kokonaisuus, joka tarjoaa perustietoa ja hyviä käytänteitä niin nuorisotyön, kasvatusalan, vanhustyön kuin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Kouluttajina toimivat seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden asiantuntijat.

Osallistumismaksu on 90 €/hlö ja 80 €/hlö Setan jäsenjärjestöjen jäsenille, työttömille, freelancereille ja opiskelijoille.

Ilmoittautumislomake löytyy sivun alaosassa. Ohjelma ja puhujat täydentyvät vielä alkusyksyn aikana.

 

Ohjelma

9.00 Aamukahvi ja ilmoittautuminen
10.00 Tervetuloa ja ajankohtaiskatsaus LHBTI-teemoihin

LHBTI-ihmisoikeudet nyt
Kerttu Tarjamo, Setan pääsihteeri

Yhdenvertaisuussuunnittelu – mitä jokaisen tulisi tietää?
Jussi Aaltonen, ylitarkastaja, Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto

Kansainvälisiä malleja sukupuolen moninaisuuden ammatilliseen kohtaamiseen
Maarit Huuska, Transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä

12.00 Lounas

13.00 SESSIOT 1-5

1. Tyttö, poika, muu -sukupuolen moninaisuus varhaiskasvatuksessa
Kuura Autere (YTM, LTO), Transtukipisteen sosiaalipsykologi

Miten toimin intersukupuolisen lapsen ja hänen vanhempiensa kanssa? Entä jos lapsen isä on transvestiitti tai äiti korjaa sukupuoltaan? Kuinka tukea tyttöpoikaa tai poikatyttöä? Keskusteleva työpaja varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja opiskelijoille. Sukupuolen moninaisuutta koskevan perustiedon lisäksi sosiaalipsykologi, lastentarhanopettaja Kuura Autere esittelee konkreettisia välineitä työn tueksi.

2. Sukupuolen moninaisuus koulussa ja opetussuunnitelmissa
Marita Karvinen (VT), Setan koulutussuunnittelija

Sukupuolen moninaisuus koulussa ja opetussuunnitelmassa -osiossa perehdytään uuden perusopetuksen opetussuunnitelman antamaan tehtävään lisätä tietoa ja ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta. Aiheeseen annetaan sekä oppiainekohtaisia että ilmiöpohjaiseen opetukseen perustuvia vinkkejä. Sukupuolen moninaisuutta ja sen käsittelyä eri-ikäisten kanssa lähestytään myös toiminnallisten menetelmien avulla.

3. Sateenkaariseniorien tukeminen
Outi Tjurin (sosionomi AMK) ja Ville Valkeamäki (sosionomi AMK), Yhdenvertainen vanhuus-projekti

Työpaja on suunnattu ammattilaisille, jotka ovat mukana suunnittelemassa ja kehittämässä vanhuspalveluja arjen työn tasolla.

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ikäihmiset ovat pitkään olleet näkymätön ryhmä vanhuspalveluissa. He ovat eläneet Suomessa aikana, jolloin heidän on täytynyt piilottaa identiteettinsä ja parisuhteensa. Työpajassa tarjotaan konkreettisia keinoja sateenkaariseniorien tukemiseensa vanhuudessa. Saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mitä sanoja on hyvä käyttää ikäihmisten kohdalla? Miten varaudutaan syrjintätapauksiin? Miten varmistetaan, että myös uudet työntekijät saavat tietoa aiheesta?

Käytännönläheisessä työpajassa pääset miettimään yhdenvertaisuuden edistämistä oman työsi näkökulmasta yhdessä muiden ammattilaisten kanssa.

4. Vähemmistöstressi
Maarit Huuska, Transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä ja erityistason psykoterapeutti ja Jussi Nissinen, Sinuiksi-palvelun työntekijä ja psykoterapeutti (VET)

Suhtautuminen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin on muuttumassa avoimemmaksi ja hyväksyvämmäksi. Silti edelleen lapset, nuoret ja aikuiset kokevat fysiologisesti ja psykososiaalisesti vaikuttavaa vähemmistöstressiä sukupuolensa tai suuntautumisensa takia tai siksi, että perheenjäsen kuuluu sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön.

Miten eri terapiamenetelmiä voidaan hyödyntää, esimerkiksi taideterapeuttista ja narratiivista lähestymistapaa, gestalt-terapiaa ja kehollista työskentelyä tai perheterapeuttista dialogia, jotta asiakasta voidaan resursoida ja vahvistaa löytämään omia selviytymiskeinojaan? Pohditaan myös lapsille ja nuorille soveltuvia apukeinoja.

Työpaja sisältää tapausesimerkkejä, harjoituksia ja keskustelua, jossa hyödynnetään paikalla olijoiden näkökulmia ja ammattitaitoa. Saat mukaasi katsauksen vähemmistöstressitutkimukseen.

Työpaja on suunnattu psykoterapeuteille, seksuaalineuvojille ja -terapeuteille sekä muuta vaativaa ammatillista keskusteluapua antaville sosiaali- ja terveysalan, nuorisotyön ja kirkon työntekijöille

5. Sateenkaarevaa nuorisotyötä
Lotte Heikkinen (MA), Setan nuorisotyön koordinaattori

Kuinka luoda turvallisempi tila kaikille nuorille? Setan nuorisotyön työpaja antaa eri ammattilaisille eväitä edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kuntien ja järjestöjen nuorten toiminnassa. Lisäksi tuodaan esille hyviä käytäntöjä kohdata sateenkaarinuoria sekä ennaltaehkäistä ja puuttua syrjintään. Työpaja on suunnattu nuorten parissa toimiville sekä nuorisotyötä suunnitteleville.

TAUKO

14.30 Yhteenveto: hyvät käytännöt

15.30 Seminaari päättyy

 

Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

Tiedot

Päivämäärä:
2.11.2016
Aika:
09:00 – 16:00
Hinta:
80€ - 90€
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , , , , , , , ,

Järjestäjä

Tapahtumapaikka