Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosa, Jyväskylä

19.10.201920.10.2019

Kuvassa on piirretty nuoria tai lapsia matolla maassa.

Lokakuussa on jälleen mahdollisuus osallistua ryhmänohjaajakoulutuksen perusosaan! Koulutus on samansisältöinen kuin kolme aiemmin järjestettyä perusosaa. Kouluttajina toimiva Setan seniorityön koordinaattori Touko Niinimäki, alueellisen nuorisotyön koordinaattori Teija Ryhtä sekä Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen sosiaalipsykologi Kuura Autere.

Toivomme ryhmänohjaajiksi haluavia osallistujia eri puolilta Suomea. Haussa on etua siitä, että on jo jollakin tavalla mukana jonkin Setan jäsenjärjestön toiminnassa. Perusosaan kannustetaan osallistumaan myös jo nyt ryhmänohjaajina toimivia henkilöitä, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Setan koulutukseen.

Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosaan haetaan hakulomakkeella 8.9. mennessä. Tieto koulutukseen pääsystä ilmoitetaan kaikille hakijoille viikolla 38.

Koulutus on osallistujille maksuton. Osallistujien matka- ja majoituskulut korvataan Setalta saatavien ohjeiden mukaisesti. Tarkemmat ohjeet matkalippujen varaamisesta ja muista käytännön järjestelyistä lähetetään koulutukseen valituille. Varmistathan kuitenkin jo koulutukseen hakiessasi, että sinun on mahdollista kulkea jollakin julkisella liikennevälineellä Jyväskylään koulutuksen aikataulujen mukaisesti. Pitkämatkalaisten on mahdollista sopia saapuminen jo perjantai-iltana. Koulutukseen tulee osallistua molempina päivinä.

Missä? Kansalaistoiminnankeskus Matara, Jyväskylä
Milloin? Lauantaina 19.10. klo 10:30–18 ja sunnuntaina 20.10. klo 9:30–16
Kenelle? Ryhmänohjaajiksi haluaville sekä ryhmää jo ohjaaville, jotka eivät ole osallistuneet koulutukseen aiemmin.
Miten haen? Lomakkeella 8.9. klo 24 mennessä!
Milloin saan tiedon valinnasta? Viikolla 38

Tietoa Setan ryhmänohjaajakoulutuksesta

Seta järjestää ryhmänohjaajakoulutusta yhteistyössä jäsenjärjestöjensä kanssa. Tarjoamme vapaaehtoisille ohjaajille mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen. Sen lisäksi meille on tärkeää varmistaa ryhmätoiminnan laatu ja turvallisuus.

Koulutuspolku koostuu kahdesta osiosta: perusosasta ja jatko-osista. Perusosassa kartutetaan ryhmän ohjaamisen perustaitoja perehtymällä mm. omaan rooliin ryhmänohjaajana, vuorovaikutustaitoihin, ryhmädynamiikkaan ja ryhmän turvallisuuteen. Perusosasta saa hyviä perusvalmiuksia ohjaamiseen riippumatta siitä, millaista ryhmää tai toimintaa haluaisi ohjata. Jatko-osissa perehdytään tietyn ryhmän ohjaamiseen esim. nuortenryhmän, senioriryhmän tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ryhmän. Jatko-osissa pureudutaan kyseisen ryhmän teemoihin, sisältöihin ja erityiskysymyksiin.

Koulutuksen käyminen ei automaattisesti takaa sitä, että pääsee ohjaamaan ryhmää. Ryhmän ohjaamisen aloittamisesta keskustellaan aina kouluttajien ja oman järjestön vastuuhenkilöiden kanssa.

Lisätietoa

Teija Ryhtä
teija.ryhta@seta.fi
050 505 5234

Tiedot

Alkaa:
19.10.2019
Loppuu:
20.10.2019
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Tapahtumapaikka

Kansalaistoimintakeskus Matara
Matarankatu 6
Jyväskylä,
+ Google Map