Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosa

17.9.202119.9.2021

Seta järjestää ryhmänohjaajien koulutuksen perusosan 17.–19.9.2021. Haku päättyy 8.8.2021. 

Pitkän koronatauon jälkeen on vihdoin mahdollisuus jälleen osallistua ryhmänohjaajakoulutuksen perusosaan! Vielä emme valitettavasti osaa sanoa, onko syyskuussa mahdollista tavata kasvokkain vai järjestämmekö koulutuksen etäyhteyksin. Seuraamme koronatilannetta ja viranomaisohjeita ja teemme päätöksen koulutuksen järjestämistavasta elokuussa. Ilmoittautumislomakkeella voit valita, onko sinun mahdollista osallistua kumpaan tahansa toteutumisvaihtoehtoon vai esimerkiksi vain etätoteutukseen.

Toivomme mukaan vertaisryhmänohjaajiksi haluavia osallistujia eri puolilta Suomea. Etusijalla ovat hakijat, jotka ovat jo jollakin tavalla mukana Setan jäsenjärjestön toiminnassa. Olethan siis rohkeasti yhteydessä paikalliseen jäsenjärjestöösi, jos vertaisryhmän ohjaaminen kiinnostaa! Perusosaan kannustetaan osallistumaan myös jo ryhmänohjaajina toimivia henkilöitä, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet tähän koulutukseen.

Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosaan haetaan hakulomakkeella 8.8. mennessä täällä.

Mukaan valitaan noin 20 osallistujaa. Tieto koulutukseen pääsystä ilmoitetaan kaikille hakijoille viimeistään perjantaina 20.8.

Koulutus on osallistujille maksuton. Kouluttajina toimivat Setan ja Perhesuhdekeskuksen asiantuntijat.

Jos koulutus järjestetään etäyhteyksin: Koulutusalustana käytetään Zoomia. Koulutus koostuu 1–2 h mittaisista eri aiheisista osioista, joita järjestetään perjantai-iltana alustavasti klo 18–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina alustavasti klo 10–17 välillä. Osioihin sisältyy pienryhmätyöskentelyä ja taukoja. Osioiden välillä pidetään taukoja ja hyödynnetään myös itsenäistä työskentelyä. Osallistujien odotetaan osallistuvan kaikkiin osioihin. Tarkemmat aikataulut lähetetään koulutuksiin valituille.

Jos koulutus järjestetään Helsingissä: Koulutus järjestetään lauantaina alustavasti klo 10–18 ja sunnuntaina alustavasti klo 9–16. Osallistujien matkakulut korvataan ja majoitus järjestetään Setalta saatavien ohjeiden mukaisesti. Tarkemmat ohjeet matkalippujen varaamisesta ja muista käytännön järjestelyistä lähetetään koulutukseen valituille. Varmistathan kuitenkin jo koulutukseen hakiessasi, että sinun on mahdollista kulkea jollakin julkisella liikennevälineellä Helsinkiin koulutuksen aikataulujen mukaisesti. Pitkämatkalaisten on mahdollista sopia saapumisesta Helsinkiin jo perjantai-iltana. Koulutukseen tulee osallistua molempina päivinä. 

  • Missä? Helsingissä tai Zoomin välityksellä 
  • Milloin? Perjantaista sunnuntaihin
  • Kenelle? Ryhmänohjaaviksi haluaville sekä ryhmää jo ohjaaville, jotka eivät ole osallistuneet koulutukseen aiemmin.
  • Miten haen? Täytä tämä lomake viimeistään sunnuntaina 8.8. klo 24 mennessä!
  • Milloin saan tiedon valinnasta? Viikolla 33 (viimeistään perjantaina 20.8.) 

Lisätietoja koulutuksesta antaa:

Teija Ryhtä
teija.ryhta@seta.fi
puh./WA 050 505 5234
HUOM! Kesälomalla 5.7.–1.8.

Setan ryhmänohjaajakoulutus

Seta ja sen jäsenjärjestöt aloittivat yhteistyössä uuden ryhmänohjaajakoulutuksen järjestämisen keväällä 2018. Tarjoamme vapaaehtoisille ohjaajille mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen. Sen lisäksi meille on tärkeää varmistaa ryhmätoiminnan laatu ja turvallisuus.  

Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosassa kartutetaan ryhmän ohjaamisen perustaitoja perehtymällä mm. omaan rooliin ryhmänohjaajana, vuorovaikutustaitoihin, ryhmädynamiikkaan ja ryhmän turvallisuuteen. Perusosasta saa hyviä perusvalmiuksia ohjaamiseen riippumatta siitä, millaista ryhmää tai toimintaa haluaisi ohjata Setan jäsenjärjestöissä tai Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksessa. Perusosia järjestetään vuosittain kaksi: keväisin Helsingissä ja syksyisin jonkin jäsenjärjestön kotipaikkakunnalla. 

Keväällä 2021 on järjestetty etäyhteyksin lyhyitä täydennyskoulutuksia eri teemoista. Aiempina vuosina on järjestetty jatko-osia mm. nuorten ryhmien sekä trans- ja läheisryhmien erityiskysymyksiin keskittyen.

Koulutuksen käyminen ei automaattisesti takaa sitä, että pääsee ohjaamaan ryhmää. Ryhmän ohjaamisen aloittamisesta keskustellaan aina kouluttajien ja Setan jäsenjärjestön vastuuhenkilöiden kanssa.

Tiedot

Alkaa:
17.9.2021
Loppuu:
19.9.2021
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, ,

Järjestäjä

Seta