Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosa 13.–14.4., Helsinki

13.4.2019 10:3014.4.2019 16:00

Kuvassa on piirrettyjä ihmisiä,j otka ovat kokoontuneet pöydän ääreen keskustelemaan.

Kuvassa on piirrettyjä ihmisiä,j otka ovat kokoontuneet pöydän ääreen keskustelemaan.

Huhtikuussa on jälleen mahdollisuus osallistua ryhmänohjaajakoulutuksen perusosaan! Koulutus on sisällöiltään sama kuin vuonna 2018 Helsingissä ja Oulussa järjestetyt koulutukset. Kouluttajina tällä kertaa Setan seniorityön koordinaattori Touko Niinimäki, alueellisen nuorisotyön koordinaattori Teija Ryhtä sekä Transtukipisteen sosiaalipsykologi Kuura Autere.

Toivomme ryhmänohjaajiksi haluavia osallistujia eri puolilta Suomea. Haussa on etua siitä, että on jo jollakin tavalla mukana jonkin Setan jäsenjärjestön toiminnassa. Perusosaan kannustetaan osallistumaan myös jo nyt ryhmänohjaajina toimivia henkilöitä, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Setan koulutukseen.  

Ryhmänohjaajakoulutuksen perusosaan haetaan hakulomakkeella 6.3. mennessä. Mukaan valitaan 20 osallistujaa. Tieto koulutukseen pääsystä ilmoitetaan kaikille hakijoille viikolla 11.

Koulutus on osallistujille maksuton. Osallistujien matka- ja majoituskulut korvataan Setalta saatavien ohjeiden mukaisesti. Tarkemmat ohjeet matkalippujen varaamisesta ja muista käytännön järjestelyistä lähetetään koulutukseen valituille. Varmistathan kuitenkin jo koulutukseen hakiessasi, että sinun on mahdollista kulkea jollakin julkisella liikennevälineellä Helsinkiin koulutuksen aikataulujen mukaisesti. Pitkämatkalaisten on mahdollista sopia saapuminen jo perjantai-iltana. Koulutukseen tulee osallistua molempina päivinä. 

Missä? Setan toimisto, Pasilanraitio 5, Helsinki
Milloin? Lauantaina 13.4. klo 10:30–18 ja sunnuntaina14.4. klo 9:30–16.
Kenelle? Ryhmänohjaaviksi haluaville sekä ryhmää jo ohjaaville, jotka eivät ole osallistuneet koulutukseen aiemmin.
Miten haen? https://bit.ly/2SjEZEJ 6.3. klo 24 mennessä!
Milloin saan tiedon valinnasta? Viikolla 11 (15.3. mennessä)
 

Tietoa Setan ryhmänohjaajakoulutuksesta

Seta ja sen jäsenjärjestöt aloittivat yhteistyössä uuden ryhmänohjaajakoulutuksen järjestämisen keväällä 2018. Tarjoamme vapaaehtoisille ohjaajille mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen. Sen lisäksi meille on tärkeää varmistaa ryhmätoiminnan laatu ja turvallisuus.  

Koulutuspolku koostuu kahdesta osiosta: perusosasta ja jatko-osista. Perusosassa kartutetaan ryhmän ohjaamisen perustaitoja perehtymällä mm. omaan rooliin ryhmänohjaajana, vuorovaikutustaitoihin, ryhmädynamiikkaan ja ryhmän turvallisuuteen. Perusosasta saa hyviä perusvalmiuksia ohjaamiseen riippumatta siitä, millaista ryhmää tai toimintaa haluaisi ohjata Setan jäsenjärjestöissä tai Transtukipisteellä. Huhtikuussa järjestämme kolmatta kertaa ryhmänohjaajakoulutuksen perusosan. 

Jatko-osissa perehdytään tietyn ryhmän ohjaamiseen esim. nuorten ryhmän, senioriryhmän tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ryhmän. Jatko-osissa pureudutaan kyseisen ryhmän teemoihin, sisältöihin ja erityiskysymyksiin.

Koulutuksen käyminen ei automaattisesti takaa sitä, että pääsee ohjaamaan ryhmää. Ryhmän ohjaamisen aloittamisesta keskustellaan aina kouluttajien ja oman järjestön vastuuhenkilöiden kanssa.

Lisätietoja: Teija Ryhtä, teija.ryhta@seta.fi, 050 505 5234 

Tiedot

Alkaa:
13.4.2019 10:30
Loppuu:
14.4.2019 16:00
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
, , , ,
Kotisivu:
https://seta.fi/jarjesto/jarjestopalvelut/vertaistoiminnan-tuki/

Tapahtumapaikka

Setan toimisto
Pasilanraitio 5, 2 krs.
Helsinki, 00240
+ Google Map