Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nuoret normipyörityksessä -keskustelutilaisuus, Helsinki

5.2.2018 17:0019:00

Setan Normipyöritys-kampanja Mediataitoviikolla 2018 kutsuu nuoria ja aikuisia lukemaan mediatekstejä normitietoisesti ja huomaamaan erityisesti sukupuolta, seksuaalista suuntautumista, perheitä ja ihmissuhteita koskevia normeja.

”Media muokkaa päivittäin sitä, mitä pidetään normaalina, tavallisena tai toivottavana. Normit eli käsitykset siitä, millaisia ihmiset ovat ja millaisia heidän tulisi olla, jättävät näkymättömiin monenlaisia identiteettejä ja kokemuksia. On tärkeää oppia tunnistamaan, milloin media vallankäyttäjänä luo ja ylläpitää haitallisia ja näkymättömyyttä tuottavia normeja”, kuvailee Setan nuorisotyön koordinaattori Heta Hölttä.

”Olemme kaikki jollain tavalla normipyörityksen kohteena. Ajatus, että on vain tietyntyyppisistä naisia tai miehiä, johtaa ulossulkemiseen ja syrjintään. Heteronormin mukaan ihmiset oletetaan heteroiksi ja muulla tavalla suuntautuneet joutuvat jatkuvasti tulemaan kaapista.”

Maanantaina 5.2.2018 klo 17-19 järjestetään Helsingissä Kirjasto 10:ssä paneelikeskustelu hetero- ja sukupuolinormatiivisuudesta mediassa. Tämä yleisölle avoimen tapahtuman tarkempi ohjelma ja livestriimin linkki julkaistaan tapahtuman Facebook-sivulla.

Educa-messuilla 26.1. julkaistaan Normipyöritys-menetelmä, joka tajoaa nuoriso- ja opiskeluryhmille tavan käsitellä sukupuoli- ja heteronormatiivisuutta mediassa, oppikirjoissa ja muussa viestinnässä. Nomipyöritys-lauta lainaa ideansa pullonpyörityksestä. Setan kokoama materiaalia tarjoaa kiinnostavaa pohdittavaa sekä nuorille että aikuisille. Lauta ja lisämateriaali täällä.

 

Details

Date:
5.2.2018
Time:
17:00 – 19:00
Event Category:
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue