Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mitä se sulle kuuluu? Keskustelu sukupuolimerkinnöistä Suomessa

19.7.2018 16:0017:00

19.7.2018 klo 16-17, Eetunaukion lava, Suomi Areena, Pori

Sukupuolittaminen alkaa synnytyslaitoksella, seuraten meitä läpi elämän. Kysymme, mihin tietoa sukupuolesta oikeastaan tarvitaan? Milloin sukupuolen tilastointi paljastaa syrjinnän rakenteita – ja milloin luo niitä? Keskustelemassa ovat Trasek ry:n puheenjohtaja Panda Eriksson, Amnestyn Suomen osaston translakikampanjan kasvo Sakris Kupila sekä sosiaalietiikan professori ja ETENEn puheenjohtaja Jaana Hallamaa. Keskustelua vetää viestinnän ammattilainen Riikka Kämppi.

Keskustelun järjestävät Seta, Trasek ja Amnesty Internationalin Suomen osasto.

Panda Eriksson on Trasek ry:n puheenjohtaja, muunsukupuolinen sukupuolentutkija ja aktivisti.

 

 

 


Sakris Kupila ihmisoikeuspuolustaja, lääketieteen opiskelija ja tutkija sekä Setan varapuheenjohtajana. Kupila kampanjoi Amnesty Internationalin kanssa Suomen translain uudistamisen puolesta.

 

 

 

Leena Hallamaa on sosiaalietiikan professori Helsingin yliopistosta ja valtakunnallisen sosiaali- ja terveysalan eettisen neuvottelukunnan (ETENE) puheenjohtaja. Hän toimi jäsenenä STM:n translakityöryhmässä (2013-2015).

 

 

 

Riikka Kämppi on Rautarouva Ironlady Oy:n toimitusjohtaja ja tunnettu Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjoista. Kämppi on myös luonut koko kansan suosiksi nousseen Nenäpäivän toimiessaan Ylen Hyvä säätiön johtajana ja hänet on palkittu Procomin vuoden viestintäammattilaisena 2012.

 

 

 

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:
Eliisa Alatalo, tiedottaja, Seta ry
tiedottaja@seta.fi

Järjestäjä

Ole sinä! -kirjoituskilpailu sateenkaarinuorille käynnistyi

Tapahtumapaikka

Seta.fi/tue on lokakuussa 2018 avattu Setan lahjoitusverkkosivusto. Voit tukea kätevästi useita kohteita: oman paikkakuntasi sateenkaaritoimintaa, Kuuluu kaikille -translakikampanjaa ja Transtukipistettä! Piilota tämä ilmoitus