Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Koulutusiltapäivä 27.10. Kasvetaan yhdessä – translasten ja -nuorten tukeminen perheissä

27.10.2021 17:0020:00

€25

Setan koulutusiltapäivät ovat ammattilaisille ja opiskelijoille sekä sateenkaariteemoista kiinnostuneille suunnattuja koulutuksia, joissa perehdytään ajankohtaisiin sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta käsitteleviin teemoihin. Koulutusiltapäivät järjestetään keskiviikkoisin klo 17–20 verkossa Microsoft Teamsin avulla. Yhden koulutuksen hinta on 25 euroa.

27.10.2021 teemana on translasten ja -nuorten hyvinvointi perheissä. Koulutusiltapäivä on suunnattu sote-alalle ja työssään perheitä kohtaaville ammattilaisille ja opiskelijoille.

Vanhemmat ovat translasten ja -nuorten tärkein resurssi ja suojatekijä kasvussa. Vanhemmilta voi kuitenkin puuttua tietoa, miten tukea sukupuoliristiriitaa kokevaa tai sukupuoltaan pohtivaa lastaan. Millaisia ovat lasten kasvupolut ja mistä voi tietää, millä polulla oma lapsi on? Miten suojata omaa lasta vähemmistöstressiltä?

Lapsen sukupuoliristiriita voi vaikuttaa vanhempien keskinäiseen suhteeseen, vanhemmuuden voimavaroihin ja perhedynamiikkaan. Vanhemmat voivat itse kaivata tukea omaan emotionaaliseen prosessiinsa tai heillä voi olla satuttavia ennakkoluuloja liittyen sukupuolen moninaisuuteen. Miten silloin tukea vanhempia?

Koulutuksesta saat tietoa sukupuolen moninaisuudesta lapsilla ja nuorilla, vaikutuksista perhedynamiikkaan sekä keinoista tukea vanhemmuutta ja edistää perheen avointa vuorovaikutusta ja resilienssiä dialogisella ja voimavarakeskeisellä työotteella.

Kouluttajana on Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen johtava sosiaalityöntekijä ja perhepsykoterapeutti Maarit Huuska.

Koulutus sisältää kokemuskouluttajan puheenvuoron. Siinä tuodaan esille vanhemman kokemuksia sukupuoliristiriitaa kokevan lapsen kasvattajana. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kokemuskouluttajalle kysymyksiä

Tiedot

Päivämäärä:
27.10.2021
Aika:
17:00 – 20:00
Hinta:
€25
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , , , ,

Järjestäjä

Seta