Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Avoin keskustelutilaisuus sijaissynnytyksestä Helsingissä

12.3.2014 12:3015:45

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan sijaissynnytyksestä!

Sijaissynnytys on juridisesti, psykologisesti ja sosiaalisesti monimutkainen kysymys, joka yhtä kaikki vaatii ratkaisua. Sijaissynnytysjärjestelyt yleistyvät koko ajan Suomessa ja maailmalla. Suomen laki ja palvelujärjestelmä eivät tue eivätkä tunnista sijaissynnytysjärjestelyitä.

Keskustelutilaisuudessa asiantuntijat ja asianomaiset alustavat lyhyillä puheenvuoroillaan keskustelua sijaissynnytyksestä. Paneelikeskusteluun toivotaan myös yleisön osanottoa. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille ja erityisesti ihmisoikeus-, lapsi- ja perhejärjestöille sekä perheoikeuden ja hedelmöityshoitojen asiantuntijoille, tutkijoille ja opiskelijoille. Keskustelutilaisuuden järjestävät Kohtuuttomat ry, Lapsettomien tukiyhdistys Simpukka ry, Sateenkaariperheet ry ja Seta ry. Tilaisuus on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Lisätietoja: Tanja Tulonen, tanja.tulonen@hotmail.com, p. 050 371 0517

OHJELMA

12.30–14.00 Paneeli 1, alustuspuheenvuorot:

Johdanto päivän teemaan
Anne Lindfors, toiminnanjohtaja, Simpukka ry

Kokemuksia suomalaisista sijaissynnytysjärjestelyistä – lääkärin näkökulma
Viveca Söderström-Anttila, apulaisylilääkäri, Väestöliitto

Sijaissynnytys nykylainsäädännössä, kansainvälinen sääntely ja lainsäädännön mahdollisuudet tulevaisuudessa
Liisa Nieminen, dosentti, Helsingin Yliopisto

Lapsettomuudesta kärsineen, sijaissynnytystä harkinneen kokemuspuheenvuoro
 Anne Hämäläinen, hallituksen jäsen, Kohtuuttomat ry

14.00–14.15 Kahvitarjoilu

14.15–15.45 Paneeli 2, alustuspuheenvuorot:

Sijaissynnytys ja miesparit
Juha Jämsä, toiminnanjohtaja, Sateenkaariperheet ry

Kohduttomuus ja sen eri ilmenemismuodot
Tanja Tulonen, puheenjohtaja, Kohtuuttomat ry ja Carolina Nystén, jäsen, Kohtuuttomat ry

Miksi toimisin sijaissynnyttäjänä
Alice Rodriquez

Keskustelun panelistien ja yleisön kesken vetää Monimuotoiset perheet -verkoston projektipäällikkö Anna Moring.

 

Asiantuntija-alustajista:

Apulaisylilääkäri Viveca Söderström-Anttila on valmistunut naistentautien ja synnytysten erikoislääkäriksi Helsingin yliopistosta 1991 ja gynekologisen endokrinologian erikoislääkäriksi 1997. Hän on väitellyt lääketieteen tohtoriksi 1998 ja saanut dosentin pätevyyden 2009. Lapsettomuuslääkärinä hän on työskennellyt vuodesta 1992. Hän on yksi munasolunluovutushoitoihin perehtyneimmistä lääkäreistä Suomessa. Viveca Söderström-Anttila on Finska Läkaresällskapetin hallituksen, Suomen Gynekologiyhdistyksen reproduktioendokrinologian ja Nordic Fertility Society’n (NFS) ’safety and follow-up’ työryhmän jäsen. Hänet on myös valittu Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön hallituksen jäseneksi.

OTT, VTM Liisa Nieminen on yliopistonlehtori ja dosentti Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Hän on toiminut opetus- ja tutkimustehtävissä Helsingin, Lapin ja Tampereen yliopistoissa; lisäksi hän on työskennellyt eduskunnan oikeusasiamiehen kansliassa ja tiedehallintoon kuuluvissa tehtävissä opetusministeriön alaisuudessa. Liisa Nieminen on valtiosääntöoikeuden ja etenkin perus-, ihmis- ja EU-oikeuden laaja-alainen asiantuntija, jolla on myös käytännön lakimieskokemusta paitsi EOA-kansliasta myös asiantuntijakuulemisista eduskunnan valiokunnissa.

Kuva CC Jubair1985

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
12.3.2014
Aika:
12:30 – 15:45
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Tapahtumapaikka

Seta.fi/tue on lokakuussa 2018 avattu Setan lahjoitusverkkosivusto. Voit tukea kätevästi useita kohteita: oman paikkakuntasi sateenkaaritoimintaa, Kuuluu kaikille -translakikampanjaa ja Transtukipistettä! Piilota tämä ilmoitus