Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Avioliittolaki astuu voimaan – katso viikon tapahtumat!

1.3.20173.3.2017

Tälle sivulle kootaan tasa-arvoisen avioliittolain juhlintaan tähtääviä tapahtumia.

1.3. SataVarma avioliitto!, Pori

Satakunnan Seta ry järjestää juhlatilaisuuden klo 18.00 alkaen kulttuuritehdas Kehräämöllä yhteistyössä Rakastajat-teatterin ja Porin seudun vihreät ry:n kanssa. Tilaisuudessa on puheita, runoutta ja live-musiikkia, monenlaisia esiintyjiä, joille ihmisoikeudet, yhdenvertaisuus ja avioliittolain muutos ovat tärkeitä asioita. Rakkauden juhlassa kuullaan Satakunnan Seta ry:n tervehdys, minkä lisäksi illan puheenpitäjinä ovat filosofian maisteri Asko Hursti, pastori Tuija Kruus, muusikko/musiikinohjaaja Kide Leppäpohja sekä journalisti/artisti Sylvia Makona. Lavan ottavat haltuun myös muusikot Mika Merikaita ja Juha Loukkalahti. Näyttelijä/vapaa kirjoittaja Ilari Koivunen esittää runojaan. Illan bändinä päästään kokemaan Rawbeena & Miracle Healers. Tilaisuus on k-18, mutta kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtuman sivu: https://www.facebook.com/events/1240080239420424/

1.3.Olkkari-ita: Juhlistamme tasa-arvoista avioliittolakia, Lahti

Lahden Seta järjestää 1.3. klo 18.30–21.00 Olkkari-illan (Multi-Culti, Päijänteenkatu 1, Lahti), jossa juhlistetaan tasa-arvoista avioliittolakia.

Tapahtuman sivu: https://www.facebook.com/events/1296296947075612/

1.3. Malja tasa-arvoiselle avioliittolaille, Lavaklubi, Helsinki

Tasa-arvoinen avioliittolaki on useiden aktivistisukupolvien vaikuttamisen myötä vihdoin totta myös Suomessa. Kamppailu samaa sukupuolta olevien parien oikeudesta rekisteröidä parisuhteensa tasoitti tietä avioliiton avautumiselle kaikille pareille. Tule juhlistamaan Setan kanssa tasa-arvoisen avioliittolain voimaan astumista Helsinkiin, Kansallisteatterin Lavaklubille 1.3. klo 18-20.

Malja tasa-arvoiselle avioliittolaille -tapahtuman ohjelmaan kuuluu painavia puheita ja keveitä esityksiä. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tilaan mahtuu ensimmäiset 100 henkeä, mutta ohjelmaa voi seurata myös livestriimin kautta verkossa. Tapahtuma tulkataan paikan päällä suomalaiselle viittomakielelle.

Maljan tasa-arvoiselle avioliittolaille tarjoaa Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hanke, jota toteuttavat Seta ja Kulttuuria kaikille -palvelu. Mukana juhlinnassa ovat myös Amnestyn Suomen osasto ja Tahdon2013-kampanja.

Esteettömyys:
Lavaklubille on esteetön pääsy. Hissin sisäänkäynti sijaitsee Itäisen Teatterikujan puoleisessa tornissa. Oven luona kutsupainike. Tiloista löytyy esteetön wc. Sekä Itäisellä Teatterikujalla (Itäinen Teatterikuja 2a) että Bergbominkujalla sijaitsee yhdet merkityt esteettömät pysäköintipaikat. Tapahtumassa on tulkkaus suomalaiselle viittomakielelle. Avustavat koirat tervetulleita. Lisätietoja Lavaklubin esteettömyydestä: Kansallisteatterin lippumyymälä p. 010 733 1331 (ma–la 9–19).

Tapahtuma Facebookissa

1.3. Vihdoin vihille!, Musiikkiteatteri Kapsäkki, Helsinki

Vihdoinkin vihille on 1. maaliskuuta 2017 Helsingissä Musiikkiteatteri Kapsäkissä järjestettävä joukkovihkimistilaisuus, jossa samaa sukupuolta olevat parit seilaavat avioliiton satamaan tasa-arvoisten, onnellisten tähtien alla. Vihkimisen suorittaa pariskunnan oman toiveen mukaisesti joko maistraatin henkikirjoittaja tai Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappi. Häätilaisuuden juhlaohjelmasta vastaa joukko suomalaisia tähtiartisteja ja taiteilijoita.

 

1.3. Siviilivihkimistilaisuus, Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan kaupunginmuseossa järjestetään maistraattivihkimisiä sateenkaaripareille keskiviikkona iltapäivällä 1.3.2017. Siviilivihkimisiä on järjestetty Vantaan kaupunginmuseossa siitä lähtien, kun Vantaan maistraatti sulki toimipisteensä viime kesäkuussa. Nyt museolta voi varata aikoja historialliselle keskiviikolle 1.3., jolloin tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan.

Museossa on 14.2. lähtien esillä näyttely Rakkauden tiloja – Tunteiden kiitotiellä, joten vihkimisen puitteet vanhalla punatiiliasemalla ovat tuolloin erityisen romanttiset. Päivän aikana museossa järjestetään myös yhdenvertaisuuteen ja sateenkaarihistoriaan liittyvää ohjelmaa.

Varaa vihkiaika sateenkaarihäihin museolta:
museolehtori Marjo Eerikäinen, 040 5739920, marjo.eerikainen@vantaa.fi
Muut kevään varaukset ottaa vastaan Vantaan maistraatti.

Tapahtuma Facebookissa

 

1.3. Free Hugs FlashMob, Turku

Free Hugs Suomi järjestää tempauksen Turussa. Ota kyltti mukaan ja tule yliopistonkadulle antamaan rakkautta myös heille, jotka eivät 1.3. mene vielä naimisiin.

Tapahtuma Facebookissa.

1.3. Keskustelutilaisuus: Tasa-arvoinen avioliitto astuu voimaan – Mitä sitten?, Rovaniemi

Osana Arctic Pride-avajaisia Kauppayhtiöllä järjestetään keskustelutilaisuus avioliittolaista klo 20.00 alkaen. Keskustelemassa käytännön muutoksista lain, kirkon ja kansalaisen näkökulmasta ovat pastori Noora Tikkala, lakiasiantuntija Niina Kallio-Nordlund ja Eino Hantula.

Arctic Priden ohjelmasivut

 

1.3. Kaupungin Naiset: Mä haluun häät -musavideon julkistuskonsertti

Kaupungin Naiset juhlistavat uuden upean musiikkivideonsa julkaisua lauantaina 25.2.2017 ja haluamme teidät mukaan! Tilaisuudessa pääset näkemään ja kuulemaan “Mä haluun häät” -musavideon ensimmäisen julkisen esityksen sekä Kaupungin Naiset -kuoron muita kappaleita livenä. Lippuja voi ostaa ovelta tai varata ennakkoon sähköpostitse: kaupunginnaiset@gmail.com. Liput maksavat 10 euroa ja ne voi lunastaa ovelta ennen tapahtumaa.

Kaupungin Naiset on helsinkiläinen lesbokuoro, joka laulaa Petra Lampisen säveltämää runoutta mm. rakkaudesta, kuolemasta ja nettideittailun vaikeudesta.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1181525461945976/

 

1.3. Me päästään naimisiin -hääjuhla, Tampere

Me päästään naimisiin -hääjuhla lupaa rakkaudellista musiikkia, kokemuksia ja puheenvuoroja rakkaudesta, häistä, avioliitosta, ilosta, pari- ja monisuhteista, perheistä, sateenkaarinormeista ja onnesta. Kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo valtuuston puheenjohtaja Sanna Marin. Illan puhujat varmistuvat myöhemmin.

Illan juontaa Pirkanmaan Setan puheenjohtaja Johanna Repo. Musiikista vastaa Jarmo Skön & Silja Kuoppala DUO. Hääjuhla on kaikille yhdenvertaisuuden kannattajille avoin. Lämpimästi tervetuloa! Järjestäjinä mm. Werstas, Pirkanmaan Seta, Tampereen Tahdon-tiimi ja Sateenkaariyhdistys Malkus.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1775611252759882/

 

1.3. Kärleksfest!, Maarianhamina

https://www.facebook.com/events/1849749488636105/?ti=cl

 

3.3. Sateenkaarevat bileet, Botta, Helsinki

Juhlistetaan yhdessä onnistunutta Sateenkaariparit -hanketta (RAY 2014-2016) ja tasa-arvoisen avioliittolain astumista voimaan Sateenkaarevissa bileissä!
Lipun hinta: 10,- (sis. narikan, ohjelman ja kakkukahvit).

Ohjelmassa tanssia, viihdettä ja sateenkaarevan iloista meininkiä & hyvää seuraa! Esiintyjinä ovat muun muassa Minna Kivelä ja Elisa Laiho Acoustic Flow. 

Tilaisuuden järjestävät Sateenkaariperheet, Seta ja Parisuhdekeskus Katajan Sateenkaariparit-hanke.

 

4.3. Club Kaapin Tasa-arvoiset avioliittobileet, Jyväskylä

Club Kaapin TASA-ARVOISET AVIOLIITTOBILEET + “PARADISE DINERY”. Keskiviikkona 1.3. 2017 astuu Suomessa voimaan TASA-ARVOINEN AVIOLIITTOLAKI, joka kuuluu musiikissa HLBTIQA-teemaisina rakkauslauluina. Nähdäänköhän tanssilattialla tuoreita aviopareja?

Tapahtuman järjestää Jyväskylän Seta
www.jklseta.fi

Tilaisuuden sivut: https://www.facebook.com/events/375165979508582/

Tiedot

Alkaa:
1.3.2017
Loppuu:
3.3.2017
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
,