Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

18.5.2022 Sateenkaarinuorten kohtaama seksuaalinen häirintä

18.5.2022 17:0020:00

€25

Setan koulutusiltapäivät ovat ammattilaisille ja opiskelijoille sekä sateenkaariteemoista kiinnostuneille suunnattuja koulutuksia, joissa perehdytään ajankohtaisiin sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta käsitteleviin teemoihin. Koulutusiltapäivät järjestetään pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 17-20 etäyhteyden kautta. Yhden koulutuksen hinta on 25 euroa. Koulutuksiin ilmoittaudutaan lomakkein, joiden linkit löytyvät kunkin koulutuksen sivulta.

Etäosallistuminen toteutetaan Microsoft Teamsin avulla. Etäosallistujille lähetetään kutsu tilaisuuteen sähköpostilla ilmoittautumisajan päätyttyä.

Koulutusiltapäivän 18.5.2022 teemana on sateenkaarinuorten kohtaama seksuaalinen häirintä. Kouluterveyskyselyn (THL 2019) mukaan sateenkaarinuoret kokevat huomattavasti useammin seksuaalista häirintää kuin enemmistöön kuuluvat nuoret. Tasa-arvolaissa seksuaalinen häirintä ja häirintä sukupuolen, sukupuoli-identiteetin tai sukupuolen ilmaisun perusteella ovat syrjintää. Koulutuksessa tutustutaan tutkimustietoon sateenkaarinuorten kohtaamasta seksuaalisesta häirinnästä, tuodaan esille syitä ilmiöön sekä analysoidaan työkaluja seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisyyn ja siihen puuttumiseen.

Kouluttajana toimii Setan nuorisotyön vaikuttamisen asiantuntija Lotte Telakivi. Hän on koulutukseltaan Master of Arts (sosiologia, sosiaalipolitiikka ja Afrikan tutkimus). Telakiven erityisalaa ovat tasa-arvo, ihmisoikeudet ja sateenkaariteemat. Hän on ollut mukana muun muassa Väkivallaton lapsuus kansallisen toimenpideohjelman luomisessa, Amnestyn Suomen osaston Joku raja! -työvaliokunnassa, naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan torjunnan toimikunnan järjestötyöryhmässä sekä konsultoinut lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan vastaisen toimenpideohjelman sisällöstä.      

Tiedot

Päivämäärä:
18.5.2022
Aika:
17:00 – 20:00
Hinta:
€25
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, ,

Tapahtumapaikka

Microsoft Teams