Tuki- ja neuvontapalvelut

Setan jäsenjärjestöt tarjoavat monenlaista tukea seksuaalivähemmistöön ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluville, sateenkaariperheille ja heidän läheisilleen. (Muutokset sivuston tietoihin tiedottaja[at]seta.fi).

 

Setan Transtukipiste
Transtukipiste tajoaa transihmisille, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen tukea ja neuvontaa puhelimitse ja sähköpostille sekä tapaamisia työntekijän kanssa.
Päivystysajat ja -numerot löydät Transtukipisteen sivuilta. Neuvontaa sukupuolen moninaisuudesta on tarjolla myös ammattilaisille.

Ruotsinkielistä neuvontaa ja tukea tarjotaan sähköpostitse. Voit myös tuoda mukanasi sekä suomea että ruotsia taitavan tukihenkilön, joka voi tarvittaessa auttaa molemminpuolisessa ymmärtämisessä. Jos omasta lähipiiristäsi ei löydy sopivaa henkilöä, voit tiedustella kielitaitoista tukihenkilöä Regnbågsankanilta (yhteystiedot alla).

Transtukipiste tarjoaa rajallisesti myös englanninkielistä neuvontaa.


Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi
maanantaisin klo 19-21 ja torstaisin klo 19-21

Palvelu on avoin kenelle tahansa, jota seksuaalinen suuntautuminen (mm. homo, bi, lesbo) tai sukupuolen moninaisuus (mm. trans, transvestiitti, queer, gender, inter, muunsukupuolisuus) pohdituttaa joko omakohtaisesti tai esimerkiksi perheen jäsenen tai läheisen kokemusten kautta. Neuvontatyöntekijät vastaavat puhelimeen ja kirjallisiin kysymyksiin päivystysaikoina. Voit lähettää viestin verkon kautta koska tahansa. Viesteihin vastataan saapumisjärjestyksessä. Aiheiden kiireellisyydestä riippuen viesteihin pyritään vastaamaan noin viikon viikon sisään. Palvelun tuottaa Pirkanmaan Seta STEAn tuella.

Puhelin: 044 300 2355
Sähköposti: neuvontapalvelu@sinuiksi.fi

Sinuiksi-chat transihmisille ja sukupuoltaan pohtiville Tukinetissä.


Perhesuhdekeskuksen logoPerhesuhdekeskus
Puhelinpalvelu tarjoaa tukea sateenkaari-ihmisten perhesuhteisiin numerossa 050 444 4446 maanantaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 8-10. Myös tapaaminen tai Skype-soitto mahdollinen perhetyöntekijän kanssa.

Perhesuhdekeskuksen toiminta ja palvelut on suunnattu kaikille sateenkaari-ihmisille ja heidän perheenjäsenilleen, kuten esimerkiksi vanhemmille, puolisoille, lapsille, sisaruksille ja muille läheisille. Perhesuhdekeskus lisää hyvinvointia sateenkaarikansan perhesuhteisiin järjestämällä monipuolista perhesuhteita tukevaa vertaistoimintaa, tarjoamalla ammatillista tukea erityisen vaikeissa perhetilanteissa oleville ja tuottamalla tietoa perhesuhteiden tueksi.

Palveluista lisätietoa myös Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/perhesuhdekeskus/


HeSeta ry (Helsinki)
HeSetan yhteisö- ja nuorisotoiminta tarjoaa vertaisutuellista vapaa-ajan toimintaa.

Tutustu täällä!


Oulun SETA ry
Puhelinpäivystys tarjoaa keskustelumahdollisuuden koulutetun päivystäjän kanssa. Kaikki puhelut ovat luottamuksellisia. Voit keskustella seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvistä asioista, ja jakaa ilojasi tai murheitasi.
Puhelin: 040 836 9569
Tiistaisin klo 18-20


Jyväskylän SETA ry
Puhelinpäivystys. Voit soittaa ja keskustella luottamuksellisesti seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä asioista.
Puhelin: 045 638 9540
Keskiviikkoisin klo 19-21


Turun seudun Seta ry
Koulutussihteeri vastaa puhelimeen keskiviikkoisin ja antaa neuvonta- ja keskusteluapua. Erikseen sovittaessa on mahdollista tulla myös toimistolle keskustelemaan.
Puhelin: 045 132 4877
Keskiviikkoisin klo 15-18


Sateenkaariperheet
Neuvontapalvelu perheasioissa puhelimitse, sähköpostilla ja chatissa.
Lisätietoa Sateenkaariperheiden verkkosivuilta.


Regnbågsankan rf
Verksamhetskoordinatorn nås per telefon 044 297 5476 eller mail regnbagsankan@regnbagsankan.fi. Vill du skriva personliga frågor anonymt eller med namn går det bra att kontakta vår jourmail regnbagsjour@gmail.com. Vi svarar inom en vecka under terminerna. Du kan även be oss ringa upp dig om du hellre vill tala med någon än skriva.


Tukipuhelin transvestiiteille, puolisoille ja muille läheisille

Transvestisuudesta saat tietoa ja vertaistukea myös Setan jäsenjärjestöltä Dreamwear Clubilta. Puhelinpalvelu toimii numerossa 040 766 8657. Puhelimeen voivat soittaa kaikki transvestiitit, transvestiittien läheiset eli puolisot, lapset, vanhemmat ja ystävät.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design