Uuden puheenjohtajan tervehdys

Uuden puheenjohtajan tervehdys

Nimi on Mäenpää, Panu Mäenpää

Uutta vuotta olemme eläneet jo viikon, ja saman ajan olen ollut Setan puheenjohtajana. En halua piilottaa iloa ja ylpeyttä, jota tunnen tästä luottamuksesta ja koko järjestöstä.

Pidän itseäni etuoikeutettuna, että saan olla tekemässä parempaa maailmaa yhdessä järjestön hallituksen, toimiston, jäsenjärjestöjen ja motivoituneen vapaaehtoiskansan kanssa. Kiitos siis edustajakokoukselle, joka soi minulle tämän mahdollisuuden.

Ollessani vielä ehdokkaana ja heti vastavalittuna puheenjohtajana listasin muutaman tavoitteen, jotka haluan muistaa, kun tavoitteet uhkaavat jäädä työnteon jalkoihin.

Teen päivätyökseni toimintaa nuorten kulttuuriharrastamisen parissa ja siksi haluan nostaa nuoret toiminnan tärkeimmäksi kohderyhmäksi. Nuorten osallisuus ja osallistuminen järjestömme kaikilla tasoilla on varmistettava.

Me rakennamme yhteiskuntaa koko ajan tulevaisuutta varten ja on tärkeää, että huomisen aikuiset ovat vaikuttamassa siihen, millaisessa yhteiskunnassa he tulevat elämään. Uskon ja tiedän, että järjestömme on valmis ja halukas osallistamaan entistä enemmän nuoria toimintaamme. Jo nyt hyvät tulokset näkyvät organisaatiomme vahvassa nuorisotyöllisessä otteessa.

Tahtotilassani vapaaehtoistoiminnan mahdollistaminen ei rajoitu vain nuoriin. Upea Tahdon2013-kampanja toi esiin hyväntahtoisten ihmisten valtavan joukon, joka pitää saada osallistumaan myös perustoimintaamme. Hyvää tahtoa tässä maassa riittää. Annetaan sille mahdollisuus tulla mukaan rakentamaan Setaa ja sen toimintaa.

Jokaiselle varmasti löytyy sopiva määrä hommaa, kunhan muistamme, että vapaaehtoistyön tulee olla palkitsevaa myös vapaaehtoistyön tekijälle. Leipätyössäni olen huomannut, että mikään ei ole niin tärkeää kuin ihmisen näkeminen ja arvokkaaksi tekeminen, erityisesti kohtaamisten kautta.

Kohtaamiset ja arvokkaat hetket, niitä me voimme olla yhdessä tekemässä.

Kaikki tämä työ vahvistaa perustoimintaa ja taloudellisia edellytyksiä. Yksi hallituksen tärkein tehtävä onkin nimenomaan resurssien varmistaminen myös toimistolle. Haluan, että siihen työhön panostetaan. Hallituksessa riittää viisaita päitä, ja toimistolla osaavia käsiä. Odotankin innolla näiden kahden instanssin vahvaa yhteistyötä ja haluan puheenjohtajana olla vahva tuki myös pääsihteerille.

Puheenjohtajana haluan ennen kaikkea olla esimerkki siitä, että on mahtavaa kuulua Setaan ja tehdä työtä arvokkaan tulevaisuuden hyväksi. Haluan tuoda oman annokseni iloa toimintaan ja kannustaa kaikkia tulemaan mukaan. Juuri sellaisina kuin olette ja juuri sillä panoksella, minkä haluatte antaa.

Panu Mäenpää

Kirjoittaja on Setan puheenjohtaja.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design