Nuori, lähde kesällä Islantiin!

Nuori, lähde kesällä Islantiin!

Kesällä 2014 järjestetään kansainvälinen sateenkaarinuorten leiri Islannissa, jonne kutsutaan 18–25 -vuotiaita osallistujia Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Alankomaista, Liettuasta ja Färsaarilta. Leiri toteutetaan Euroopan komission Youth in Action -ohjelman rahoituksella.

Leiri järjestetään 21.–28.6.2014 leirikeskuksessa nimeltä Reykir, kahden ja puolen tunnin matkan päässä Reykjavíkistä. Majoitus järjestyy jaetuissa huoneissa.

Leirin idea

Nuorten leiri on paikka, jossa voi tuntea olevansa turvassa niiltä ennakkoluuloilta ja oletuksilta, joita hlbtiq-nuoret kokevat jokapäiväisessä elämässään. Leirillä työskennellään erilaisissa työpajoissa aktiivisen keskustelun saattelemana. Tavoitteena on oppia taitoja, joiden avulla nuoret eri maissa voivat toimia aktiivisest omissa järjestöissään ja sateenkaari-ihmisiä kohdistuvia ennakkoluuloja, oletuksia ja yleisiä väärinkäsityksiä vastaan. Työpajoissa ja keskusteluissa jaetaan eri maissa asuvien nuorten kokemuksia aktiivi- ja yhdistystoiminnasta sekä kuullaan heidän ideoitaan ja näkemyksiään.

Tavoitteena on oppia millaisia hlbtiq-yhteisöt ovat, miten nuorisotyötä eri maissa tehdään, kuinka toimitaan aktiivina ja kuinka voidaan saavuttaa asetettuja tavoiteita. Toisin sanoen, nuoret kouluttavat toinen toisiaan sekä luovat toimintaa, ystävyyttä, vertaistukea ja vaikuttamista tukevan verkoston.

Hinta

Leirin osallistumismaksu on n. 60 euroa, johon kuuluu ylläpito ja ohjelma leiripaikalla. Osallistumismaksu vähennetään matkakulukorvauksista (kts. alla). Matka-aikataulujen takia osallistujat joutuvat viettämään yhden yön Reykjavíkissä sekä ennen leiriä että sen jälkeen. Majoitukset näinä päivinä eivät kuulu leirin hintaan. Hostellimajoitukseen kannattaa siis varata n. 50 euroa/yö.

Youth in Action -ohjelma korvaa 70 % osallistujien matkakuluista kotipaikkakunnalta leirille ja takaisin, kuitenkin enintään 500 euroa ja ainoastaan tositteita (esim. tulostettuja kuitteja, joissa näkyy sekä lento/juna/bussi että maksettu hinta) vastaan. Matkakulujen korvaaminen tapahtuu pankkisiirron kautta muutama viikko leirin jälkeen.

Matkajärjestelyt

Reykjavíkistä järjestetään yhteinen kuljetus leiripaikalle aamulla 21.6. ja paluu tapahtuu iltapäivällä 28.6. Reykjavíkiin tulee siis saapua viimeistään 20.6. ja paluumatkaan lähteä aikaisintaan 29.6. Lähtijä vastaa itse matkalippujen ja matkavakuutuksen hankkimisesta, mutta leirille lähtevien kesken sovitaan yhteisistä aikatauluista.

Majoituksen järjestämisestä Reykjavikíssä leiriä edeltävänä ja sen jälkeisenä yönä sovitaan myöhemmin lähtijöiden kesken. Tämä majoitus ei kuulu leirin hintaan.

Matkoista pyritään sopimaan ja ne kannattaa varata mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun Suomesta lähtevän ryhmän kokoonpano on vahvistettu, jotta lippuja saadaan mahdollisimman edullisesti.

Ilmoittautuminen

Suomesta (kuten kaikista muistakin maista) pääsee kuusi nuorta mukaan leirille. Koska leiri rahoitetaan Youth in Action ‐tuella, osallistujat valitaan tarvittaessa niin, että he edustavat mahdollisimman tasaisesti eri sukupuolia. Mukaan pääsysi vahvistetaan sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä, joten älä ryhdy lippuvarauksiin tätä ennen!

Ilmoittaudu viimeistään 7.3.2014 lähettämällä kaikki lomakkeessa mainitut tiedot sähköpostitse osoitteeseen lotte.heikkinen@seta.fi. Ilmoittautuminen on sitova!! 

Lisätietoja saat Suomen ryhmänvetäjältä Samuel Susilinnalta, p. 044 348 2284.

HAKULOMAKE (kopioi alla olevat kohdat sähköpostiviestiisi)

Nimi:
Osoite:
Puhelinnumero:
E-mail:
Syntymäaika:
Kokemasi sukupuoli:
Ruokavalio:
Allergiat:
Muuta huomioitavaa:

Haluan leirille mukaan, koska:
Ymmärrän, että tämä ilmoittautuminen on sitova: Kyllä / Ei

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design