Kanadan Suomen-suurlähettiläs tutustui Setaan

Kanadan Suomen-suurlähettiläs tutustui Setaan

Kanadan Suomen-suurlähettiläs Andrée N. Cooligan vieraili viime viikolla Setan toimistolla. Tapaamisessa keskusteltiin Setan tekemästä työstä, Suomen ja Kanadan ihmisoikeustilanteesta sekä yhteistyömahdollisuuksista.

Suomella on paljon opittavaa Kanadan hlbti-ihmisoikeustilanteesta. Suurlähettilään kanssa keskusteltiin muun muassa Kanadan käytännöistä turvapaikanhakumenettelyssä, kun henkilö hakee turvapaikkaa seksuaalisen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvan vainon vuoksi.

”Usein hlbti-ystävällisten maiden suurlähetystöissä ajatellaan, että Suomessa ei ole kovin paljoa tarvetta vaikuttamistyölle. Tosiasiassa Suomen hallitus tarvitsee yhä vetoapua esimerkiksi transihmisten oikeuksien edistämisessä. Olen todella iloinen, että Kanada on aktiivinen. Suurlähettiläs teki itse aloitteen tapaamisesta Setan kanssa,” pääsihteeri Aija Salo kommentoi.

Suurlähettiläs Cooligan on jo toista kertaa komennuksella Suomessa. Hän onkin suomalaisen puolisonsa Jaanan kanssa tuttu näky muun muassa Linnan juhlista.

Viime kesän Helsinki Pridessa moni kiinnitti huomiota lukuisiin Kanadan lippuihin. Kyse oli suurlähettilään ystävien ideoimasta näkyvyystempauksesta.

”Ensimmäistä kertaa osallistuin Suomessa Prideen vuonna 2005 Tampereella”, suurlähettiläs kertoi vierailullaan.

 

Kuvassa: Setan hallituksen edustajat Jenni Kemppi, Henna Vidén ja puheenjohtaja Panu Mäenpää sekä suurlähettiläs Andrée N. Cooligan ja ohjelmakoordinaattori Tiuku Rask Kanadan Suomen-suurlähetystöstä. Tapaamisessa oli mukana myös Setan pääsihteeri Aija Salo.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design