Hae jäseneksi Setan hallitukseen

Hae jäseneksi Setan hallitukseen

Koetko paloa ihmisoikeustyöhön? Asuuko sinussa tasa-arvotaistelija, taitava vaikuttaja tai kokenut järjestöosaaja? Mikäli vastasit kyllä, hae Setan hallitukseen!

Setan edustajakokous kokoontuu 25.–26.11. Mikkeliin valitsemaan hallituksen ja päättämään järjestön tulevan vuoden toiminnasta. Vuosiksi 2018–2019 valitaan varapuheenjohtaja sekä kolme hallituksen jäsentä ja yksi varajäsen.

Hallituksessa toimimisesta kiinnostuneiden toivotaan ilmoittautuvan 12.11.2017 mennessä tämän lomakkeen kautta. Vastaamalla vaalivaliokunnan* esittämiin kysymyksiin hakijoiden esittelyt saadaan hyvissä ajoin kokousedustajien tietoon. Myöhemmin saapuneet ilmoitukset lisätään sähköiseen kokousmateriaalikansioon seuraavana arkipäivänä ilmosaapumisesta.

 

Mitä Setan hallitus tekee?

Hallitus vastaa Seta ry:n toiminnasta ja hallinnosta. Päätöksenteon lisäksi hallitus ohjaa strategisesti Setan toimiston työtä edustajakokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman ja talousarvion pohjalta. Seta ry:n hallitus on ensisijaisesti päätöshallitus. Poliittiseen vaikuttamiseen liittyvissä asioissa hallitus on kuitenkin puheenjohtajiston johdolla keskeinen toimija.

Olennaista hyvälle hallituksen jäsenelle on kiinnostus ja halu edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia sekä mahdollisuus sitoutua tehtävään. Setan hallituksesta avautuu erinomainen näköalapaikka valtakunnallisen järjestön toiminnan johtamiseen ja poliittiseen vaikuttamiseen ihmisoikeuksien edistämiseksi niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Hallituksen työskentelykieli on suomi, mutta toivotamme tervetulleiksi myös muunkieliset ehdokkaat. Hallitukseen valittavat henkilöt edustavat koko jäsenistöä. Huomioithan, että pelkkä vaalivaliokunnalle ilmoittautuminen ei ole vielä virallinen ehdokkuus, vaan siihen tarvitaan äänivaltaisen edustajan esitys edustajakokouksessa.

Hallituksessa jatkavat toimikaudella 2018 puheenjohtaja Viima Lampinen, varapuheenjohtaja Aleksi Koivisto ja hallituksen jäseninä Krister Karttunen, Emma Hotakainen ja varajäsen Maria Gustafsson.

Kysymykset ehdokkaille on tämän uutisen alaosassa.

 

Tietoa Setasta

Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, joka on perustettu vuonna 1974. Setalla on 24 jäsenjärjestöä aina Rovaniemeltä Maarianhaminaan. Osa jäsenjärjestöistä on valtakunnallisia tiettyyn teemaan keskittyviä jäsenjärjestöjä, esimerkkeinä Sateenkaariperheet ry ja Mummolaakso ry.

Setan tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Seta korostaa jokaisen oikeutta määritellä – tai olla määrittelemättä – itse itsensä, perheensä ja ihmissuhteensa.

Lisätietoa hallituksen toiminnasta ja hakuprosessista vaalivaliokunnalta: mari.maki@seta.fi.

Vaalivaliokunta 2017:

Mari Mäki
Riku Karppinen
Sami Sytelä
Tiia Kovanen
Anni Rannikko
Anukatariina Solonen

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design