Loading Events

« All Events

Setan koulutusiltapäivä 30.10. Sote-ammattilainen transnuoren kasvurauhan ja kehityksen tukijana

30.10.2024 17:0019:30

Kasvurauha antaa lapsille ja nuorille turvallisen ja arvostavan ympäristön, jossa he voivat rauhassa kasvaa ja kehittyä omiksi itsekseen. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat edistää sukupuolivähemmistöön kuuluvien nuorten kasvurauhaa omassa työssään: kasvurauhaa voidaan turvata esimerkiksi asiallisen sateenkaaritiedon, turvallisten työtapojen ja normitietoisen kohtaamisen keinoin. Sensitiivinen ammattilainen voi parhaimmillaan tarjota vähemmistöasiakkailleen korjaavia kokemuksia sote-palveluissa. 

Sukupuolivähemmistönuoriin kuuluvat kaikki ne nuoret, jotka eivät koe syntymässä määritetyn sukupuolen vastaavan omaa sukupuoltaan. He voivat olla mm. trans- tai muunsukupuolisia, ei-binäärisiä tai sukupuolettomia, demipoikia ja -tyttöjä, intersukupuolisia tai sukupuoli-identiteettiään pohtivia nuoria. Näiden nuorten kasvurauhan takaaminen vaatii sote-alan ammattilaiselta ymmärrystä kohderyhmän erityispiirteistä ja niistä kumpuavista tarpeista. Koulutuksessa käydään läpi esimerkiksi sukupuolidysforian, vähemmistöstressin ja neurokirjon vaikutuksia vähemmistönuorten elämään. 

Kouluttajana toimii Setan Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen sosiaaliohjaaja Elina Sorsa (sosionomi AMK).

Koulutus koostuu luento-osuudesta (2 h) ja keskusteluosuudesta (30 min), jonka aikana voi kysyä kouluttajalta koulutukseen ja aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

 

Koulutusiltapäivät järjestetään keskiviikkoisin klo 17-19.30 etäyhteyden kautta. Yhden koulutuksen hinta on 25 euroa.

Etäosallistuminen toteutetaan Microsoft Teamsin avulla. Etäosallistujille lähetetään kutsu tilaisuuteen sähköpostilla ilmoittautumisajan päätyttyä.

Details

Date:
30.10.2024
Time:
17:00 – 19:30
Event Category:
Event Tags:
, , ,