Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Koulutus asunnottomuudesta ammattilaisille ja sateenkaariyhteisölle

22.4.20248.5.2024

Yksinkertaisessa piirroksessa seisoo henkilö selkärepussa, maassa makaava henkilö ja kaksi miesoletettua seisomassa vierekkäin. Taustalla on kaupunkimaisema illalla. Repussa on sateenkaaripinssi.

Tervetuloa Sateenkaari-ikkuna ry:n koulutukseen sateenkaarevasta asunnottomuudesta!

Koulutus on suunnattu erityisesti asunnottomuustyön ja sateenkaarisektorin toimijoille. Sen tarkoituksena on lisätä ymmärrystä sateenkaari-ihmisten kokemasta asunnottomuudesta ja sen uhasta sekä asunnottomuuden taustalla olevista syy-seuraussuhteista. Koulutus mahdollistaa sektorit ylittävän yhteisen oppimisen ja verkostoitumisen.

Koulutuskokonaisuus rakentuu kolmesta erillisestä koulutuspäivästä. Kokonaisuus on suunniteltu niin, että osallistuja osallistuu joko asunnottomuutta tai sateenkaariteemoja käsittelevään osuuteen sekä molemmat teemat yhdistävään viimeiseen koulutukseen, mutta osallistua voi myös yhteen tai kaikkiin osioihin.

Koulutukset toteutetaan Otto Malmin Säätiön ja KSL koulutustuen avulla. Valtakunnallinen Seta tulee koulutuksen viestintää.

Tarjoamme kahvia ja pientä purtavaa. Tarkemmat tiedot koulutuksista ja turvallisemman tilan periaatteet lähetetään osallistujille ennen koulutusta. Kaikki koulutustilat ovat esteettömiä liikkumisen apuvälineitä käyttäville. Koulutukseen ei ole etäosallistumisen mahdollisuutta.

Ilmoittaudu tästä 

Koulutuspäivä 1: 22.4.2024 klo:13-16, Liisankoti, Luotsikatu 4 E, 00160 Helsinki

Kohderyhmä: Sateenkaarijärjestöjen työntekijät ja aktiivit, sateenkaariaktivistit, sateenkaarinuorisotyöntekijät, sotealan opiskelijat ja muut aiheesta kiinnostuneet.

Sisältö: Asunnottomuus Suomessa, naiserityinen asunnottomuustyö, asunnottomuutta kokeneen ihmisen tukeminen, Liisankodin esittely, näkökulmia köyhyyteen ja kokemusasiantuntijan puheenvuoro.

Kouluttajat: Erika-Evely Ee Eisen, Pilvi Azeem ja Sari Rantaniemi.

Koulutuspäivä 2: 24.4.2024 klo:13-16, Setan toimisto, Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki

Kohderyhmä: Asunnottomuustyön ammattilaiset ja kokemusasiantuntijat, päihde- ja mielenterveystyötä tekevät, rikosseuraamusalan ammattilaiset, sotealan ammattilaiset ja opiskelijat, muut aiheesta kiinnostuneet.

Sisältö: Normit, vähemmistöstressi, sateenkaari-ihmisten erityiset haavoittuvuustekijät ja asunnottomuus, turvallisempi tila, kokemuspuheenvuoro.

Kouluttajat: Erika-Evely Ee Eisen, Sari Rantaniemi ja kokemusasiantuntijat.

Koulutuspäivä 3: 8.5.2024 klo: 13-16, Allianssitalo, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Kohderyhmä: Asunnottomuustyön ammattilaiset ja kokemusasiantuntijat, päihde-, mielenterveys- ja rikosseuraamusalan ammattilaiset, sotealan ammattilaiset ja opiskelijat, sateenkaarijärjestöjen työntekijät ja aktiivit, sateenkaariaktivistit, sateenkaarinuorisotyöntekijät, muut aiheesta kiinnostuneet.

Sisältö: Haittoja vähentävä päihdetyö sateenkaaren väreissä, neurokirjo ja asuminen, elämä vähemmistönä vähemmistössä -kokemusnäkökulmia.

Kouluttajat: Jenny Kaasinen-Wickman, Sari Rantaniemi ja kokemusasiantuntijat.

Kouluttajien esittely

Erika-Evely Ee Eisen. Ee on kouluttuja, moninaisuus- ja viestintäasiantuntija sekä seksuaalineuvoja. Ee kuuluu itse useampaan vähemmistöön ja tuo puheenvuoroihinsa esimerkkejä myös omasta elämästään. Ee kuuluu Ihmisoikeusliiton Riittävä toimeentulo -vaikuttajaryhmään ja 2024 keväällä EAPN Finlandin Kunnioittavasti köyhyydestä -journalistitunnustuksen raatiin.

Jenny Kaasinen-Wickman. Jenny toimii A-Klinikkasäätiöllä suunnittelijana. Jenny on kouluttaja, jolla on kriisi- ja traumatyön erikoispätevyys, neuropsykiatrinen valmentaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Jennyllä on vuosien työkokemus kadulle jalkautuvasta päihdetyöstä.

Pilvi Azeem. Pilvi toimii palvelupäällikkönä Suur-Helsingin Valkonauha ry:ssä ja vastaa yhdistyksen Asunto ensin -mallilla toteutettavista asumispalveluista, asumisyksikkö Liisankodista ja hajautetusta asumisesta Liisan asunnoissa. Pilvi on Asunto ensin -kouluttaja.

Sari Rantaniemi. Sari on sosionomi, seksuaalineuvoja sekä kliininen sukupuolisuuden, seksuaalisuuden ja suhteiden asiantuntija. Sari on työskennellyt asunnottomuustyön kentällä erilaisissa tehtävissä ja on sateenkaarevan asunnottomuuden asiantuntija.

Koulutuksissa on mukana myös joukko kokemusasiantuntijoita.

Lisätiedot: Sari Rantaniemi, toiminnanjohtaja, Sateenkaari-ikkuna ry, sari.rantaniemi@sateenkaari-ikkuna.fi

Organizer

Sateenkaari-ikkuna ry