Seuraa livenä: Moniperusteisesta syrjinnästä keskustellaan 17.5.

Seuraa livenä: Moniperusteisesta syrjinnästä keskustellaan 17.5.

Seminaarissa puhujina ovat muun muassa kansanedustaja Jani Toivola ja yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä ja oman tervehdyksenä lähettää meppi Sirpa Pietikäinen, joka on Euroopan parlamentin sateenkaariryhmän yksi puheenjohtajista.

Seta uutisoi maanantaina, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien henkilöiden yhdenvertaisuustilanteessa on tapahtunut viime vuosina positiivista kehitystä, vaikka paljon on vielä tehtävää, jotta perus- ja ihmisoikeudet toteutuisivat Suomessa lainsäädännön tasolla.

Yhdenvertaisuuden edistämiseen liittyvässä työssä tarvitaan uutta tietoa ja keinoja tunnistaa yhdenvertaisuuskysymyksiä moniperusteisesta näkökulmasta. Oikeusministeriön Rainbow Rights -hankkeessa, jossa Seta on myös mukana, on käynnissä selvitystyö, jossa tarkastellaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien vammaisten henkilöiden tai henkilöiden, jotka lisäksi kuuluvat etniseen vähemmistöön tai uskonnolliseen ryhmään, syrjintäkokemuksia.

Moniperusteinen syrjintä tarkoittaa syrjintätilannetta, jossa henkilö joutuu syrjinnän kohteeksi monella eri kielletyllä syrjintäperusteella. Syrjityksi tulemisen syyt voivat ilmetä samanaikaisesti tai eriaikaisesti.

Rainbow Rights -hankkeen tavoitteena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden yhdenvertaisuutta sekä kehittää yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden valtavirtaistamista. Seta toteuttaa osana hanketta sateenkaari-ihmisten oikeuksista ja yhdenvertaisuuden lisäämisestä tiedotuskampanjan 7.6. alkavasta Baltic Pride -viikosta alkaen. Rainbow Rights -hanke saa rahoitusta Euroopan Unionin perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuusohjelmasta (2014–2020).

IDAHOT-päivän miniseminaaria voi seurata verkossa osoitteessa: https://www.facebook.com/euroopankomissiosuomessa

Tapahtuma ja ohjelmatiedot Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1295164600626866/

Lisätietoa Rainbow Rights -hankkeesta www.oikeusministerio.fi/rainbow-rights

*IDAHOT-päivä 17.5. on kansainvälinen homo-, bi- ja transfobian vastainen päivä.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design