Pohjois-Karjalassa Pride, tule siekin!

Pohjois-Karjalassa Pride, tule siekin!

Toukokuussa Joensuussa järjestettävän Pohjois-Karjala Pride -kulttuurifestivaalin ohjelma on julkistettu. Parhaiten ohjelmaan voi tutustua Priden sivuilla pohjoiskarjalapride.fi/ohjelma.

Viikon teemana on ikääntyminen ja sateenkaariseniorit. He, joita yhteiskuntamme on pitänyt ensin rikollisina ja sitten sairaina seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuolen ilmaisun takia. Vasta vuodesta 1999 lähtien, kun kehotuskielto poistettiin laista, on homoseksuaalisuuden mainitseminen tiedotusvälineissä myönteisessä tai neutraalissa sävyssä ilman rangaistuksen pelkoa ollut mahdollista.

”Kehotan ja rohkaisen jokaista olemaan julkisesti oma itsensä ja toteuttamaan omaa ainutkertaista yksilöllistä seksuaalisuuttaan ja sukupuolikokemustaan. Pridekulkue on hyvä paikka aloittaa”, sanoo Pohjois-Karjala Priden tapahtumakoordinaattori Jussi Hermaja.

Senioriteemaan perehdytään viikolla peräti kolmen keskustelutilaisuuden voimin. Asialla ovat seniorit itse, terveydenhuollon asiantuntijat ja ehkä yllättäen myös nuoret.

Ohjelmatarjonnassa päivien asiapitoinen ohjelma ja iltojen kevyempi meno ovat keskenään sulassa sovussa. Seniori-teeman ei kannata antaa hämätä, sillä tarjontaa on niin lapsille, nuorille kuin aikuisille. Lapsille on oma puuhamaansa Ilosaaressa Lasten Pridessa lauantain Puistojuhlan yhteydessä. Aikuiset voivat mennä vaikkapa sateenkaarevaan tantrailtaan keskiviikkona Kansalaistalolle tai seuraamaan megalomaanista Susiraja Drag Race -kilpailua hotelli Kimmeliin lauantaina illalla. Tarjolla on karaokeiltaa ja erikoisempaa runokaraokea.

Viikolla nähdään pastori Marja-Sisko Aalto esittelemässä uutuuskirjaansa Joensuun pääkirjastolla ja Priden jälkitunnelmissa saarnaamassa sateenkaarimessussa Joensuun kirkossa.

Kirjastot ovat mukana ympäri maakuntaa kooten esille sateenkaarevaa kirjallisuutta sateenkaarihyllyihin. Mukaan on tähän mennessä ilmoittautunut Joensuun kirjaston lisäksi Nurmes, Eno, Polvijärvi ja Tohmajärvi.

Elokuvia näytetään Kerubissa torstaina eikä urheilustakaan jäädä paitsi, kun Joensuun Roller Derby esittelee sunnuntaina näytösottelussa tätä suurelle yleisölle vielä melko tuntematonta lajia.

Koko perheen Puistojuhla on siirtynyt taidemuseon pihalta Ilosaareen, jossa voi musiikkiesitysten ja pikniköinnin ohessa kokeilla esimerkiksi sup-lautailua. Pride-viikon päätapahtumiin, lauantain kulkueeseen ja puistojuhlaan odotetaan jopa tuhatta osallistujaa.

 

Miten Joensuuhun, missä majoitun?

Karjalaan pääsee junalla ja linja-autoilla ympäri Suomen:Helsingistä 4h, Tampereelta 6h, Kouvolasta 3h, Jyväskylästä 3h, Kuopiosta 2h, Oulusta 6h, Kiteeltä 1/2h. Kimppakyydeillä kannataa tulla autollakin!

Majoittua voi vaikka Hotelli Kimmelissä, josta voi varata huoneen Pride-viikon aikana koodilla BKPRIDE2018. Halvempia vaihtoehtoja on myös tarjolla, lisätietoa nettivujen Joensuu-oppaasta!

 

Lisätietoja:

Jussi Hermaja
puheenjohtaja
Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry
p.0466139884

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design