Medialle

Seta avustaa kotimaisia ja ulkomaisia medioita seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen sekä sateenkaariperheisiin liittyvässä uutisoinnissa. Autamme muun muassa asiantuntijahaastateltavien löytämisessä ja aiheeseen liittyvän terminologian kanssa. Ajantasaiseen termistöön voi tutustua Hlbtiq-sanasto-sivulla. Tutustu erityisesti toimittajaoppaaseemme! Medialle on tietoa myös ruotsin- ja englanninkielisillä sivuillamme.

Setan järjestää aika ajoin toimittajatapaamisia, joissa käsitellään eri teemoja liittyen yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon, sisä- ja ulkopolitiikkaan, kansainväliseen politiikkaan, lainsäädännön kehitykseen ja uuteen tutkimustietoon. Toimitukset voivat tilata myös Setan asiantuntijakoulutuksen seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden teemoista.

 

Etsitkö haastateltavaa?

Seta auttaa toimittajia etenkin asiantuntijahaastateltavien etsimisessä. Jos etsit haastateltavaksi esimerkiksi seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvaa ihmistä kertomaan omista kokemuksistaan, sinun kannattaa olla ensisijaisesti yhteydessä Setan jäsenjärjestöihin. Voit myös etsiä haastateltavaa Setan keskustelufoorumilta (vaatii rekisteröitymisen). Poikkeustapauksissa jaamme haastattelupyyntöjä myös esimerkiksi Setan Facebook-sivuilla.

Lue lisää haastattelupyynnöistä

 

Setan ja jäsenjärjestöjen nimet ja toiminnan kuvaukset

Setan nimi kirjoitetaan muotoon Seta tai Seta ry. Järjestön nimi muuttui lyhyempään muotoon vuonna 2011. Nimi oli aiemmin Seksuaalinen tasavertaisuus SETA ry, ja sanat seksuaalinen tasavertaisuus voivat esiintyä vielä Setan jäsenjärjestöjen nimissä. Usein mediassa esiintyy Setan toiminnasta kuvauksia muodoissa ”seksuaalista tasavertaisuutta tavoitteleva järjestö”, ”seksuaalinen tasavertaisuusjärjestö” tai ”homojen etujärjestö”. Nämä ovat epätarkkoja ja/tai vanhentuneita kuvauksia. Käytä tai Setasta mieluummin tämäntyyppisiä kuvauksia:

  • ihmisoikeusjärjestö, ihmisoikeuksia edistävä järjestö
  • hlbti-ihmisoikeusjärjestö
  • hlbti-järjestö
  • kansalaisjärjestö
  • seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia edistävä järjestö
  • hlbti-ihmisten oikeuksia edistävä järjestö

Kansainväliset hlbti-toimijat ja muiden maiden hlbti-ihmisoikeustilanne

Setan kansainväliset kattojärjestöt tuottavat vuosittain katsauksia eri maiden hlbti-ihmisoikeustilanteen muutoksista. ILGA-Euroopan Annual Review ja muut raportit kokoavat yhteen Euroopan maiden tilanteen. ILGA World pitää kirjaa koko maailmaa koskevasta kehityksestä. Transgender Europe raportoi Euroopan sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeustilanteesta sekä transihmisiin kohdistuvista murhista ja väkivallasta koko maailmassa. Lisää kansainvälisten instituutioiden, viranomaisten ja hlbti-järjestöjen tutkimuksia, suosituksia ja raportteja on koottu näiden sivujen Ihmisoikeudet-osioon.

 

Seuraa Setaa, Transtukipistettä ja muuta hlbtiq-toimintaa verkossa

Seta Facebookissa
Transtukipiste Facebookissa
Setan nuoret Facebookissa
Seta Twitterissä
Seta Instagramissa

Yhdenvertainen vanhuus -projektin sivut
Yhdenvertainen vanhuus -projekti Facebookissa

Transhelsinki-tapahtuman sivut
TransHelsinki Facebookissa 
Homo- ja transfobian vastainen päivä Facebookissa


Lisätietoa:
Eliisa Alatalo
tiedottaja
p. +358 50 572 3259
tiedottaja[at]seta.fi

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design