Haastattelupyynnöt

Seta auttaa toimittajia etenkin asiantuntijahaastateltavien etsimisessä. Jos etsit haastateltavaksi esimerkiksi seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvaa ihmistä kertomaan omista kokemuksistaan, sinun kannattaa olla ensisijaisesti yhteydessä Setan jäsenjärjestöihin. Voit myös etsiä haastateltavaa Setan keskustelufoorumilta (vaatii rekisteröitymisen). Poikkeustapauksissa jaamme haastattelupyyntöjä myös esimerkiksi Setan Facebook-sivuilla.

Haastattelupyynnöt voi lähettää Setan tiedottajalle:

Eliisa Alatalo
tiedottaja[at]seta.fi
p. 050 572 3259

Valtakunnallisen Setan poliittisia ja järjestöllisiä kantoja edustavat puheenjohtaja (puheenjohtaja[at]seta.fi) ja pääsihteeri (paasihteeri[a]seta.fi). Setan jäsenjärjestöt muodostavat myös omia poliittisia kantojaan, joista ne vastaavat itse. Jutuissa on hyvä  ilmaista selvästi, edustaako haastateltava Seta ry:tä vai jotain sen jäsenjärjestöistä.

Setan jäsenjärjestöt auttavat alueellisten tai johonkin tiettyyn ryhmään liittyvien haastattelupyyntöjen välittämisessä. Haastateltavia voi etsiä myös Setan Facebook-sivun ja hlbtiq-ihmisille suunnattujen sivustojen, kuten Setan keskustelufoorumin kautta.

Aina emme pysty löytämään nopealla varoitusajalla juuri sellaista henkilöä kuin toimittaja sillä kertaa etsii. Monet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat henkilöt eivät luota toimittajiin tai eivät muusta syystä halua kertoa elämästään mediassa. Tästäkin syystä on hyvin tärkeää, että toimittaja toimii luottamuksen arvoisesti, haastateltavaa kunnioittaen.

Sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä asioissa asiantuntijakommentteja voi pyytää puheenjohtajalta ja pääsihteeriltä, Transtukipisteen työntekijöiltä ja transvestiittijärjestö Dreamwear club ry:ltä, joka on Setan jäsenjärjestö. Sukupuolivähemmistöihin liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä myös sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeusjärjestö Trasek ry:n puoleen.

Ihmisoikeus- ja yhdenvertaisuusnäkökulmia sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuteen liittyvissä asioissa osaavat Suomessa kommentoida asiantuntijoina Setan lisäksi esimerkiksi yhdenvertaisuusvaltuutettutasa-arvovaltuutettuAmnestyn sukupuoleen ja seksuaalisuuteen perustuvan syrjinnän asiantuntija, Ihmisoikeuskeskus ja Ihmisoikeusliitto. Perheasioissa voi lähestyä Setan jäsenjärjestöä Sateenkaariperheet ry:tä.

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design