PYÖRÄKIERTUE TUO VENÄLÄISET HLBTI-URHEILIJAT SUOMEEN

Tiedote ja kutsu lehdistötapaamiseen 29.7. klo 14 Helsingissä

PYÖRÄKIERTUE TUO VENÄLÄISET HLBTI-URHEILIJAT SUOMEEN

Tähtäimessä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kisat Tukholmassa

The Freedom Bike Ride (Vapaus-pyöräkiertue) on venäläisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen urheilujärjestön (Russian LGBT Sport Federation) tuore kampanja, jonka tavoitteena on kiinnittää huomiota hlbti-ihmisten asemaan Venäjällä urheilun keinoin. Viisi järjestön aktivistia pyöräilee Viipurista Kotkan, Porvoon, Helsingin, Turun ja Maarianhaminan kautta Tukholmaan, jossa järjestetään 5.-9.8. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen suuret kansainväliset urheilukisat, Eurogames.

Pyöräkiertue käynnistyy virallisesti 24.7. Moskovasta. Käytännössä osallistujat nousevat pyörilleen Viipurissa, josta he ajavat Suomen etelärannikon paikkakuntien kautta Helsinkiin. Pyöräkiertueen päämäärä on Tukholma, jossa aktivistit osallistuvat Eurogames-urheilutapahtumaan. Eurogames on Euroopan suurin hlbti-urheilukilpailu. Tukholman tapahtumassa kilpaillaan 30 eri lajissa. Kesäkuussa 2016 tapahtuma järjestetään Helsingissä. Freedom Bike Ride on tarkoitus järjestää myös kesällä 2016 määränpäänään Helsingin Eurogames, jonka järjestää Seta ry:n jäsenjärjestö H.O.T. ry.

Median edustajilla on mahdollisuus tavata tempauksen osallistujia  Helsingin keskustassa 29.7. klo 14. Median edustajia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen Panu Mäenpäälle, jolloin mediatapaamisen paikka kerrotaan. Aktivistit kertovat tapaamisessa englanniksi Freedom Bike Ride -kampanjasta ja Russian LGBT Sports Federation -järjestön toiminnasta ja heitä voi haastatella. Ottamalla yhteyttä Alexander Agapoviin haastatteluja voi sopia myös pyöräkiertueen varren paikkakunnille. Hänellä ei ole pyöräillessään jatkuvaa verkkoyhteyttä, joten yhteydenotot toivotaan hyvissä ajoin etukäteen.

Tempauksen osanottajat yöpyvät matkan varrella suomalaiskodeissa ja Cumulus-hotelleissa. Suomessa Freedom Bike Ride -kampanjan kanssa tekevät yhteistyötä Seta ry ja Eurogames 2016 sekä Cumulus ja Viking Line.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja ilmoittautumiset mediatapaamiseen:
Panu Mäenpää, puheenjohtaja, Seta ry p. 050 301 1322,  HYPERLINK ”mailto:puheenjohtaja@seta.fi”puheenjohtaja@seta.fi
Alexander Agapov, Russian LGBT Sport Federation  HYPERLINK ”mailto:goeienieuws@gmail.com”goeienieuws@gmail.com
Freedom Bike Ride Facebookissa:  HYPERLINK ”https://www.facebook.com/FreedomBikeRide”https://www.facebook.com/FreedomBikeRide
Eurogames 2015, Tukholma:  HYPERLINK ”https://www.eurogamesstockholm.com/”https://www.eurogamesstockholm.com/
Eurogames 2016, Helsinki:  HYPERLINK ”http://2016.eurogames.info/”http://2016.eurogames.info/

Liite: Freedom Bike Ride -kampanjan oma tiedote

Tiedote ja kutsu medialle, vapaa julkaistavaksi heti
Seta ry 24.7.2015

 

Seta ry  l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design