Sateenkaariseniorit näkyivät Oslo Pridessä

 

Suomen suurlähetystö Oslossa kutsui Yhdenvertainen vanhuus -projektin osallistumaan Oslo Priden diplomaattisille elokuvafestivaaleille. Näytimme Haluaisin pystyä kertomaan -videon, jonka jälkeen vastasimme yleisön kysymyksiin paikallisen hlbt-yhdistys FRI:n pitkän linjan vaikuttajan ja vapaaehtoisen Aasmund Robert Vikin kanssa. Suomessa sateenkaariseniorien yhdenvertaisuutta on edistetty tuomalla tietoa vanhustyön ammattilaisille, opiskelijoille ja opettajille. Norjassa taas sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville senioreille tarjotaan tukea sosiaalisten kontaktien ylläpitoon muun mussa puhelintuen ja ryhmätoiminnan avulla. Kummallakin asiantuntijalla on tuntuma, että lhbti-ikääntymiseen liittyvien kysymysten tärkeyteen ollaan nyt heräämässä laajemminkin Euroopassa ja uusia projekteja ja yhteistyömuotoja syntyy vauhdilla.

Norjalaisen hlbt-yhdistys FRI:n vapaaehtoinen Aasmund Robert Vik ja Setan Outi Tjurin
Norjalaisen hlbt-yhdistys FRI:n vapaaehtoinen Aasmund Robert Vik ja Setan Outi Tjurin

 

Hienoa, että Suomen suurlähetystö Oslossa mahdollisti tämän tapaamisen. Norjassa diplomaatit ovat koko viikon vahvasti mukana Oslo Priden juhlinnassa.

Suomen suurlähetystö Oslossa juhlii Pridea. Kuvassa Johdon assistentti Laura Piitulainen, Outi Tjurin, suurlähettiläs  Erik Lundberg ja Kaupallinen- ja lehdistöneuvos Erja Karkkonen
Suomen suurlähetystö Oslossa juhlii Pridea. Kuvassa Johdon assistentti Laura Piitulainen, Outi Tjurin, suurlähettiläs Erik Lundberg ja Kaupallinen- ja lehdistöneuvos Erja Karkkonen.

Seta / Yhdenvertainen vanhuus -projekti | Pasilanraitio 5 | 00240 Helsinki